Manuel Martínez, Director de l’Autoritat del Transport Metropolità de València: “El transport interurbà a Albal, Benetússer, Catarroja i Massanassa és segur, lliure de COVID-19 i eficaç”

Dimarts 13 octubre 2020 | Municipi

Traslladar el malestar dels passatgers per la massificació de les línies d’AUVACA que connecten Albal, Catarroja, Benetússer i Massanassa amb la ciutat de València ha sigut l’objectiu de la reunió mantinguda este migdia entre els seus alcaldes, el director de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, Manuel Martínez, i responsables de l’empresa concessionària, dependent de Metrobus. Els presidents dels consistoris han exposat la indignació ciutadana “són creixents les queixes que rebem, acompanyades d’imatges, denunciant saturació en els autobusos que estan creant molta alarma a través de les xarxes socials, on els usuaris alerten de la falta de seguretat i on diuen sentir por al contagi”, han coincidit hui els homòlegs de l’Horta Sud reunits en la localitat que presideix Ramón Marí.

El director de l’Autoritat del Transport Metropolità de València que ha acudit a la trobada acompanyada del Secretari General, Jesús Carbonell, ha volgut secundar i tranquil·litzar als Ajuntaments, donant a conéixer les dades d’usuaris que actualment suporten les línies de Metrobus qüestionades i que circulen només amb un 62% de la demanda normal que hi havia en la situació precovid, segons el màxim responsable del transport metropolità. El director de l’Autoritat ha afegit que malgrat la reducció considerable de passatgers, des que començara la crisi de la COVID-19, es continuen oferint freqüències competitives en estes, amb una forqueta de 10-15 minuts en hora punta, “sempre que l’usuari acudisca a l’eix principal de connexió entre estos municipis per on discorren: Av. Pare Carlos Ferris o el Camí Real per on circulen les línies 180 Albal – València; 181 Picassent – València i línia 182 Silla – València”, ha explicat.

Manuel Martínez ha llançat un missatge de control afirmant que l’Autoritat, “està preparada i vetlant per la seguretat dels passatgers adoptant totes les mesures imposades pels Ministeris de Sanitat i Transports”. També ha volgut posar en valor la gestió d’AUVACA i la seguretat del transport públic urbà, segons les dades aportades este matí a Albal. ”La probabilitat de contagi en el transport públic se situa entre l’1% i el 0,005%, molt menor que en altres espais d’àmbits tancats”, i ha afegit que “a Espanya no s’ha identificat cap brot en metres, trens o autobusos”. Per part seua, Luis Alegre, responsable de Serveis d’AUVACA, ha definit les xifres de viatgers com a “lamentables”, encara que reconeix que amb l’obertura de les universitats i la volta al treball s’han recuperat un poc, hui apuntava que des del decret de l’estat d’alarma s’estan perdent una mitjana de 80.000 bitllets al mes.

Després del coneixement real de la situació amb les xifres aportades pel servei públic de transport i que coincideixen amb les que també ha exposat Luis Alegre, responsable de Serveis d’AUVACA, els presidents consistorials han fet quòrum a la petició del Director de l’Autoritat del Transport Metropolità de València. Ramón Marí (Albal), Paco Comes (Massanassa), Jesús Monzó (Catarroja), i l’alcaldessa de Benetússer i presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Eva Sanz, han eixit satisfets per la resposta immediata i han convingut que, en temps d’infodemia per la crisi sanitària, “són necessàries les campanyes de sensibilització dirigides a combatre l’alarma social”. Els alcaldes i alcaldesses de l’horta promouen en els seus governs la mobilitat sostenible i sabent hui que el transport interurbà és segur, “fomentarem els seus ús exigint a la ciutadania responsabilitat higienicosanitària i vetlant diàriament per ella”, han conclòs.