L’Oficina Municipal per a la captació de fons europeus, a ple rendiment

Dimarts 31 gener 2023 | Ajuntament, Educació, Municipi, Social

Isabel nchez, es troba al front de l’Oficina Municipal per a la captació i gestió de fons europeus, des de passat desembre. La nova tècnica, que va firmar la seua vinculació anual, en companyia de l’alcalde Ramón Marí, és una de les 200 persones, que s’han incorporat a les entitats locals valencianes per a realització d’esta tasca, han una subvenció individual de 33.261,54 euros. Una subvenció del programa ERTEFE, finançat a través dels fons Next Generation dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, subvencionada des de LABORA (Servei Valencià de Formació i Ocupació).
La tramitació i recerca de subvencions, vies de finançament europees i el desenvolupament de programes i iniciatives a través de la gestió de fons europeus —posant el focus en el desenvolupament sostenible i la digitalització—, és la principal àrea de treball d’esta nova figura de l’administració local.
Compten a més amb el suport de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies [FVMP], que el passat 16 de gener iniciava un curs per als especialistes en gestió de fons europeus a través de l’oficina ‘Pont a Europa’. L’entitat instruirà al personal tècnic, en esta matèria, i els oferirà solucions basades en les realitats dels diferents municipis adherits al programa.
La tècnica d’Albal ja manté contacte amb la comissió d’Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud. El passat 18 de gener assistia a la presentació del projecte ‘Have your Say’, que fomenta la participació de la ciutadania i que compta amb la participació d’experts procedents de Polònia, Bulgària, Croàcia i Alemanya.
Albal s’ha afegit al programa europeu 𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+ 𝗚𝗜𝗥𝗟𝗦𝟰𝗧𝗘𝗖𝗛
Recentment, el consistori ha participat en la presentació del projecte Erasmus+ GIRLS4TECH, finançat a través de fons europeus per a fomentar les matèries STEM (science, technology, engineering and mathematics, per les seves sigles en anglès) entre la població jove, en concret entre les nenes i dones joves que vulguin enfocar la seva àrea d’estudis a través de la ciència o la tecnologia. La tècnica de fons europeus, Isabel nchez i la de Joventut i Igualtat Laura Hervás, van representar a la localitat. L’objectiu principal és fomentar la participació de la joventut en el desenvolupament dels seus propis municipis a través de la identificació dels reptes als quals s’enfronta i la cerca de solucions basades en la innovació i la tecnologia. Així mateix, posarà a les nenes al capdavant d’aquestes iniciatives, fomentant així l’emprenedoria i el lideratge femení amb l’objectiu, entre altres, de fomentar el seu interès i participació en les matèries STEM.