Les Festes Patronals de Santa Anna se suspenen “per responsabilitat”, enfront de l’augment de la incidència de la pandèmia

Dilluns 19 juliol 2021 | Festes

La Junta de Govern d’Albal que presideix l’alcalde Ramón Marí, ha decidit hui suspendre les Festes en Honor a Santa Anna, “havíem dissenyat un programa de festes, des de la màxima il·lusió, amb l’objectiu de continuar ajudant a revitalitzar el comerç local, però la reculada en la crisi sanitària i l’augment de contagis, ens obliguen a ser responsables”, assenyala el primer edil. La reunió telemàtica s’ha celebrat este matí, on els membres del Govern han decidit, per unanimitat, l’ajornament dels festejos patronals, després de conéixer les últimes dades facilitades per Salut Pública que notifiquen al municipi, una xifra de 106 contagis i una taxa acumulada de 664,91 per cada 100.000 habitants.

Les Festes de Santa Anna començaven este passat cap de setmana, no sense restriccions i amb la cancel·lació de la Fira de comerç, la suspensió del qual va ser consensuada entre l’associació de comerciants ACIXEA i l’Ajuntament, “era impossible controlar l’aforament i la distancia social”, asseguren les mateixes fonts. No obstant això, després de diverses reunions amb els responsables dels dos actes programats, es va mantindre el “Concert Excel·lent 2021” a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Joventut Musical d’Albal (SJMA), al pati del col·legi de La Balaguera. Ahir diumenge, va tindre lloc l’espectacle infantil “La fada màgica”, protagonitzat per la coneguda cantant Gisela- ex concursant d’Operación Triunfo-, al parc de La Balaguera. Malgrat que tot va transcórrer amb normalitat i unes mesures escrupoloses de seguretat, la preocupació per la pandèmia obliguen l’Executiu a ajornar els festejos sine die “esperant poder disfrutar de tot el que s’havia programat quan la situació sanitària ho permeta”, informa el regidor de Festes Sergio Burguet.

La decisió afecta també a un dels actes fallers, l’Exposició del Ninot, que la població va programar per a este juliol, per a descongestionar els actes de les Falles de setembre, però finalment no es realitzarà. L’edil ja l’ha comunicat a la Junta Local Fallera i als set presidents de les comissions.

Es mantenen els actes religiosos i els focs artificials

Per segon any consecutiu, la localitat viurà Santa Anna amb el cor, esperant temps millors però el consistori pretén que el silenci de les seues Festes Patronals no siga rotund, per este motiu, manté els actes pirotècnics de la mà de Ricardo Caballer, la mascletà del 26 a l’esplanada de Santa Anna després de la missa i la del 28 juliol, davant la Plaça Fontilles (a les 14.30h). El mateix dia el castell nocturn, a les 00.00 hores, en la zona de La Balaguera. Els actes religiosos previstos també se celebraran amb aforament limitat, l’ús de la màscara obligatori i totes les mesures necessàries per a garantir la salut dels assistents a les misses.