Les Festes de Santa Anna tornen a Albal per a revitalitzar el comerç i retornar l’alegria

Dilluns 14 juny 2021 | Festes

Albal celebrarà les seues Festes Patronals en Honor a la Patrona Santa Anna, amb menys actes, però amb la il·lusió intacta per l’arribada de juliol, de l’estiu i després d’un llarg parèntesi marcat per la pandèmia. L’Ajuntament ha dissenyat un programa que vol retornar l’alegria i l’esperança a tota la ciutadania, però que tindrà molt en compte les restriccions vigents. Així, fins a espais oberts i assegurances portarà els esdeveniments organitzats. “L’acceleració de les vacunacions i les bones dades de la desescalada ens permeten recuperar les festes, amb moltíssima precaució”, afirma l’alcalde Ramón Marí qui assenyala que encara que la COVID-19 segueix present als carrers, “resulta imprescindible retornar la pau mental a la ciutadania, revitalitzar el comerç i l’hostaleria local”. Amb la celebració de les festes, encara que diferents a les que es coneixen tradicionalment, Albal vol injectar vitamines a la resiliència ja demostrada per la seua ciutadania.

Del 17 al 28 de juliol, la localitat de l’Horta Sud reviurà sensacions confinades per la pandèmia gràcies als musicals, concerts, actes culturals, religiosos i els focs artificials. El “Concert Excel·lent 2021” de la Banda Simfònica de la Societat Joventut Musical d’Albal (SJMA) obri els festejos el dissabte 17 de juliol. El diumenge 18, el públic infantil podrà disfrutar de l’espectacle “Gisela, La fada màgica”, a les 20.00 hores al Parc de la Balaguera. El divendres 23 serà la nit de les varietats amb la participació de l’humorista Angelito El Largo, el mag Rafa Garcel i la participació del cantant i humorista local Paco Calonge, entre altres. A les 23 hores al parc La Balaguera. El dissabte 24 de juliol, els xiquets i xiquetes seran els protagonistes amb el musical infantil “El Reino del león”, al parc La Balaguera. A la mateixa hora, el Grup de Danses d’Albal La Murta oferirà una Dansà Popular a les 20 hores, pel centre de la localitat. El diumenge 25 de juliol, el parc La Balaguera acollirà el Musical “The talent”, a les 22.30 hores.

Homenatge a la Patrona

Els actes religiosos estaran molt presents, perquè la ciutadania puga rendir homenatge a la seua patrona local, confinada des de 2019 a causa de la crisi sanitària. Del 19 al 21 de juliol, l’Església Mare de Déu dels Àngels, acull els tridus i el dilluns 26 serà la missa en Honor a la Patrona. A les 12.30 hores, oficiada pel rector local Engraci Bataller, s’acompanyarà de música d’òrgan de la mà de Rafa Guillem i de la soprano Aitana Sanz en l’ermita Santa Anna. Seguidament, Ricardo Caballer  —en qui el consistori ha confiat tots els seus actes pirotècnics— dispararà una mascletà. El punt final a les Festes es posarà el dimecres 28 de juliol, Dia de Santa Anna, amb la mascletà a les 14.30 hores, en la Plaça Fontilles, la missa cantada per la Coral Polifònica Santa Anna, en la Plaça de la Constitució i el castell de focs en La Balaguera.

Els Festers i Festeres de Santa Anna repetiran en 2022

El regidor de Festes, Sergio Burguet, va reunir fa unes setmanes als Festers i Festeres de Santa Anna de 2020, colla que no va poder disfrutar de la seua edició, a causa de la crisi sanitària que s’allarga i els impedeix desenvolupar el seu habitual programa, carregat d’activitats massives. L’edil els va animar a seguir al capdavant del col·lectiu, qüestió que van ratificar els joves en la trobada celebrada en el consistori, “mereixen viure unes festes amb les seues activitats tradicionals, si tot va bé, tindran el seu protagonisme el pròxim 2022”.