Les campanes de la localitat tornen a sonar amb motiu de les festes

Dimecres 20 juliol 2022 | Municipi

Després de cinc mesos de minuciós treball de restauració, les quatre campanes de la parròquia Nostra Senyora dels Àngels han tornat hui a Albal en un temps important per al municipi ja que es troba celebrant les seues Festes Patronals en Honor a Santa Anna. Les quatre unitats restaurades van viatjar fins al taller de “Rellotges i Campanes Monumentals” situat a Nàquera, el passat 15 de març, on li han retornat la seua bellesa i han potenciat el valor històric d’aquestes relíquies del Campanar d’Albal.

Les campanes porten per nom; Nostra Senyora dels Àngels és la més antiga, de l’any 1178; Santa Ana i Santa Bàrbara és de 1890 i la de més pes amb 40kg; la San José i Santa Teresa data de 1924 i Santa Juliana és la més jove, de 1987. Foses per Bartolomé Borrás, Ferrer, Salvador Manclús i els Germans Roses eren descarregades este 19 de juliol, a ple sol, pels operaris en la plaça de l’Església.

Esta nit a partir de les 21.00 hores, seran beneïdes pel retor local Engraci Bataller qui este matí, al costat de l’alcalde d’Albal Ramón Marí, presenciava l’espectacularitat arribada de les relíquies sonores a la població i que ha encuriosit del veïnat que en el moment es trobava en la zona. Els treballs s’han fet amb absoluta delicadesa, amb grues i la maquinària necessària per a la conservació de les quatre campanes que formen part de la història i del patrimoni local.

Esta nit tornaran a sonar de mans de “Mestres Campaners de València” que oferiran un concert, a peu de carrer. Prèviament se celebrarà un sopar que recaptarà fons per a sufragar el cost dels treballs de restauració que ascendeixen a 31.000 euros i en els quals ha col·laborat l’Ajuntament d’Albal, amb una aportació d’uns 6.000 euros.

L’empresa “Rellotges i Campanes Monumentals” reprendrà els treballs demà, a primera hora per a pujar-les fins al Campanar, per a recuperar el seu espai i tornar a sonar més belles i amb els mecanismes renovats per a continuar marcant les hores i la història local.