L’EPSAR destinarà 2,5 milions euros a la localitat per a la construcció de dos col·lectors que resolen un històric problema d’evacuació d’aigües

Divendres 28 octubre 2022 | Municipi

Solucionar un problema històric d’evacuació d’aigües residuals ha sigut l’objecte del conveni que se subscriurà entre l’Ajuntament d’Albal i l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR). L’execució de dos col·lectors generals per al terme municipal compta amb una inversió de 2,5 milions d’euros, de les previstes en el Pla Especial d’Evacuació de Pluvials i Obres Complementàries de Sanejament. 

Els termes de l’esborrany del conveni es van definir divendres passat 21 d’octubre entre l’alcalde Ramón Marí, l’enginyer tècnic d’Obres Públiques Municipal, Óscar González, Montserrat Real i Juan Ángel Conca, tècnica de la Subdirecció General de Personal i Règim Econòmic Financer i el gerent de l’EPSAR, respectivament. L’obra serà sufragada al 90% per l’Entitat Pública de Sanejament, aportant el consistori el 10% restant. 

Els col·lectors es construiran en la part Est del municipi cap al col·lector oest, que discorre paral·lel a la Pista de Silla pel costat de l’Albufera i venen a solucionar el dèficit de capacitat d’evacuació d’aigües residuals en el nucli urbà i que garanteix al seu torn que siguen correctament depurades. El col·lector general centre equilibrarà els abocaments del municipi garantint la seua correcta incorporació al col·lector oest que connecta les aigües residuals de L’Horta Sud amb l’estació depuradora d’aigües residuals de Pinedo, “Permetent que la totalitat de les aigües residuals generades tinguen els tractaments de depuració adequats i no es produïsquen abocaments eventuals en situacions de pluja intensa”, ha explicat el primer edil qui ha mostrat la seua satisfacció per donar solució a un problema històric per a Albal.