L’EMSHI instal·la a Albal una presa d’emergència d’aigua per a duplicar les garanties de proveïment en la localitat

Dilluns 14 juny 2021 | Municipi

Albal compta des de hui amb una presa d’emergència d’aigua potable en alta, que garanteix el subministrament en cas d’afeccions sobre la seua canonada principal amb la qual l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) proveeix a esta població. Amb esta presa d’emergència, es dupliquen les garanties de proveïment ja que la localitat podria rebre aigua per dos punts i, per tant, augmenta la seguretat de la xarxa. Fins al moment, comptava amb una sola presa d’aigua, en la mateixa situació es trobaven altres municipis, inclosos en el pla que l’entitat i que ja s’estan executant per a dotar d’una segona presa de subministrament a aquelles poblacions que tenien una i les condicions de la qual són coherents amb la intervenció.

La fi és reforçar la garantia del servei en cas d’emergència, asseguren des de la EMSHI. “La instal·lació d’estes segones preses permet sortejar afeccions per possibles reparacions, la qual cosa incrementa de manera considerable les garanties de proveïment d’aigua en alta a la ciutadania”, ha explicat la seua presidenta, Elisa Valía. En opinió de Valía, “l’aigua és un recurs fonamental per a la vida de les persones, per la qual cosa cada reforç en la xarxa de proveïment és un punt a favor del benestar dels veïns i les veïnes”. En els mateixos termes s’ha expressat l’alcalde del municipi de l’Horta Sud, Ramón Marí, qui s’ha congratulat del projecte que redunda en la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

Albal és la primera població que ja té integrada en la xarxa bàsica de proveïment la derivació d’emergència i s’està treballant ja sobre el terreny en les segones preses d’Alfara del Patriarca i Alfafar. Li seguiran Benetússer, Burjassot, Catarroja, Massanassa, Moncada, Paiporta i Picanya.

L’EMSHI inverteix 1.390.000 euros en esta primera fase, que inclou aqueixes deu poblacions de la comarca de l’Horta, i que en total beneficiarà directament sobre 177.000 habitants. La previsió és que a esta primera fase li seguisca una segona en la qual s’ampliarà el nombre de municipis. L’actuació persegueix generar noves preses d’aigua que estaran preparades per a ser utilitzades en el cas que es produïsca una avaria en la derivació principal. A més, es modernitzaran les derivacions existents amb la finalitat de fixar i mantindre les condicions hidràuliques del servei d’aigua en alta als municipis. En funció dels escenaris de cada localitat esta actuació es durà a terme en derivacions principals o en les principals i les d’emergència.