L’anàlisi de les aigües residuals de la residència municipal per a vigilar la presència de COVID-19 torna a donar negatiu

Dilluns 22 març 2021 | Ajuntament, Municipi

Fa dos mesos que l’ajuntament va iniciar un exhaustiu control en les aigües residuals de la residència municipal per a vigilar si es detectava el virus de la COVID-19, sent totes els exàmens negatius. L’objectiu és detectar, de manera precoç, un possible brot i protegir els ancians.

Estos controls es realitzen una vegada per setmana, els tres priFa dos mesos que Albal analitza les aigües residuals de la residència municipal per a vigilar la presència de COVID-19. El control es fa una vegada per setmana i tots han donat negatiumers van ser a càrrec de l’ajuntament, a través d’Aqualia i ara es realitzen a càrrec de la Generalitat.

L’Organització Mundial de la Salut, (OMS) indica que la vigilància de COVID-19 en aigües residuals pot proporcionar informació sobre quan poden augmentar els casos amb 5 a 7 dies abans al fet que es constaten aquests augments per part de les autoritats sanitàries.

Per part seua, el Ministeri de Sanitat ha informat que el control de les aigües residuals permet detectar casos lleus o asimptomàtics i és una eina d’alerta primerenca per a identificar de manera precoç la presència del virus.