L’alumnat del col·legi Juan Esteve Muñoz estrena el nou gimnàs

Dimarts 23 març 2021 | Ajuntament, Educació

Fa tres setmanes que els alumnes del col·legi Juan Esteve d’Albal han estrenat el seu nou gimnàs. La construcció va finalitzar el desembre passat i i dona resposta a una necessitat històrica del centre que dirigeix Pere Ruiz, ja que ha complit més quaranta anys d’existència sense disposar d’esta instal·lació per a la pràctica esportiva.

Fa uns dies, l’alcalde Ramón Marí, al costat de l’edil d’Educació, Melani Jiménez, van visitar el col·legi on cursen estudis 400 estudiants, la primera promoció es va graduar en els anys 1977-78. El seu director explica que l’alumnat ha visitat les instal·lacions, classe per classe, i “amb molta emoció» i que «el primer dia estaven molt il·lusionats». «Ara comptem amb un nou espai que podem utilitzar encara que ploga. Abans era impossible fer-ho», destaca i afig que el disseny «és modern i molt funcional», conclou satisfet pel projecte que era una demanda de fa molts anys.

El pavelló compta, a més, amb zona de vestuaris i lavabos, una pista exterior coberta i un espai de magatzematge, la qual cosa ha permés suprimir l’aula prefabricada destinada fins ara per a este fi, amb el que també s’ha millorat la imatge del centre. S’ha construït utilitzant una part del pati d’esbarjo, en una superfície de més de 400 metres quadrats.

La inversió d’este projecte supera els 600.000 euros i s’emmarca en el Pla Edificant

La inversió d’este projecte supera els 600.000 euros que han sigut sufragats pel Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i construït a càrrec de Ravi Obres, Transports i Excavacions. En la intervenció també s’ha inclòs la renovació de la calefacció que ha comptat amb un pressupost d’uns 200.000 euros i que es va posar en marxa coincidint amb l’arribada dels dies de fred de l’hivern.

Les obres van patir una aturada deguda a la pandèmia ja que es van iniciar al febrer de l’any passat, i es van reprendre l’11 de maig. No obstant això, l’obertura d’este nou espai educatiu beneficiarà a l’alumnat «ja que ajudarà a garantir el distanciament social, un fet clau per a evitar contagis entre els estudiants i l’equip docent», segons assenyala l’alcalde, Ramón Marí, que s’ha congratulat perquè les instal·lacions ja estiguen a ple rendiment i per fer contribuït a fer realitat aquest projecte.