L’Alcalde Ramón Marí rep un homenatge institucional de la Diputació de València juntament amb d’altres 16 presidentes i presidents consistorials de la província

Dimecres 29 març 2023 | Municipi

L’alcalde d’Albal Ramón Marí ha rebut aquest matí un homenatge institucional, per banda de la Diputació de València, pels seus 20 anys de Govern a l’Ajuntament d’Albal, un reconeixement que la institució que presideix Toni Gaspar ha fet extensiva a les presidentes i presidents que estan al davant del càrrec per dos dècades o més. L’acte s’ha emmarcat dins de la sessió plenària celebrada aquest matí i després de guardar cinc minuts de silenci per la darrera víctima de violència masclista assassinada a Oriola. La reivindicació contra la xacra de la violència de gènere s’ha desenvolupat a la porta del Palau de la Generalitat Valenciana, presidida pel Cap del Consell Ximo Puig.

El primer punt de l’ordre del dia del plenari de la Diputació de València incloïa l’homenatge als 17 mandataris locals de 10 comarques valencianes, molts d’ells de l’Horta Sud com ara Jesús Ros (Torrent), Conxa García (Picassent), Carmen Martinez (Quart de Poblet) i Josep Almenar (Picanya). Toni Gaspar els ha agraït el seu paper al capdavant de les administracions locals, “exemple de treball i dignitat en temps de soroll i trinxeres de distracció política”, subratllat que seran “per sempre, alcaldes i alcaldesses”. Ell mateix ha rebut una gran ovació dels presents en la sessió, perquè ha estat per 20 anys alcalde de Faura, recentment anunciava que no tornarà a presentar-se a les eleccions municipals del 28M.

Ramón Marí ha donat les gràcies al President Diputació de València Toni Gaspar, “per aquest acte de reconeixement a l’amor i feina pels nostres pobles”. L’alcalde albalenc ha fet extensiva la felicitació a les 16 companyes i companys de la província reconegudes hui també, “com al propi Gaspar qui du 20 anys de brillant gestió al Govern Local a Faura”.

En nom dels guardonats el primer edil de Picanya Josep Almenar ha defensat la Diputació “com una institució necessària, en cooperació amb la Generalitat Valenciana”. Al voltant del seu poble i del seu paper com a màxim responsable de l’Ajuntament on governa des de fa 40 anys, ha destacat que l’objectiu ha estat “fer de Picanya un municipi amable”. Almenar també ha alabat la funció de les seues homòlogues i homòlegs als consistoris provincials, “són uns enamorats dels seus pobles que treballen per les persones i per un futur millor”.