L’Ajuntament suma el seu suport al Dia Mundial de l’Audició

Dijous 3 març 2022 | Social

L’Ajuntament d’Albal suma el seu suport al Dia Mundial de l’Audició, que se celebra este 3 de març, amb l’objectiu de visibilitzar i crear consciència sobre la pèrdua auditiva, de manera que s’augmenten les estratègies per a la seua prevenció i intervenció, oferint un desenvolupament eficaç a les persones que pateixen algun tipus de diversitat funcional auditiva.

Albal compta amb un gran referent gràcies al cas d’Iris i Alba Olivencia, dos xiquetes de la localitat que a causa de la seua discapacitat auditiva, necessiten d’este implant. No obstant això, encara que l’aparell aconsegueix estimular el nervi auditiu, continua sent sensibles a sorolls estridents, com el que es genera a les aules d’una escola en arrossegar cadires i taules.

La família Olivencia, juntament amb la col·laboració de la direcció escolar i el consistori, van posar en marxa una iniciativa per a aconseguir eliminar la contaminació acústica del col·legi, vestint taules i cadires amb pilotes de tennis per a suprimir sorolls.