L’Ajuntament presenta la programació del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Dimecres 2 novembre 2022 | Municipi

‘Masclisme OFF’ és la campanya de sensibilització originada pel consistori local per a la commemoració del 25N en la localitat i que, a més de formació a professionals i personal tècnic, encapçalarà una comunicació digital dirigida a la població per a la prevenció i coneixement de les actuacions dins de la violència de gènere i masclista.

A més de la difusió a través de les xarxes socials municipals, durant tot el mes de novembre, la Regidoria d’Igualtat encapçalada per l’edil Melani Jiménez, oferirà a la ciutadania una àmplia varietat d’iniciatives (tallers, xarrades, cursos i activitats culturals) amb la col·laboració de la Mancomunitat de l’Horta Sud, la Policia Local d’Albal, el Col·lectiu per la Sororitat entre altres entitats culturals com l’associació poètica ‘Paraules al Vent’, així com l’Escola Municipal de Teatre.

Les activitats es van iniciar el passat 26 d’octubre amb la posada en marxa del curs de defensa personal, dirigit a dones de la localitat i impartit per agents de la Policia Local d’Albal. Més d’una vintena de dones participen en este projecte que busca oferir eines bàsiques d’autodefensa a través de l’apoderament i la creació d’un espai de sororitat.

A esta iniciativa li va seguir la presentació del llibre ‘Revictimitzades. Migrants i víctimes de violència de gènere’ de Raquel López Merchan, que va tindre lloc el 28 d’octubre a la Casa de Cultura.

L’educació amb mirada de gènere serà un dels punts clau de la programació incloent tallers de prevenció en els centres educatius, així com el programa ‘Canviant el focus. Parlem de masculinitat i sexualitat’, dirigida a la població d’entre 15 a 17 anys amb una sèrie de xarrades que es realitzaran els dimarts del mes de novembre (8, 15, 22 i 29) en el Casal Jove d’Albal. Els més menuts també s’inclouen en la programació amb el contacontes ‘Esta no és la típica història’ del 15 de novembre, a la Casa de Cultura.

El 17 de novembre, Pamela Palenciano realitzarà el monòleg ‘No solo hacen daño los golpes’ a les 18 hores a la Casa de Cultura. I no serà l’única activitat cultural, ja que se li sumen el recital de poesia en femení de ‘Paraules al Vent’, el 23 de novembre també a la Casa de Cultura, on a més es durà a terme la lectura teatral de l’obra ‘La quotidianitat’ durant la vesprada del 24 de novembre a càrrec de Teatre de la Caixeta amb l’Escola Municipal de Teatre.

L’Escola d’Adults d’Albal tornarà a ser un dels punts on es desenvolupen activitats amb motiu del 25N, acollint el taller de ‘Ciberviolència masclista i bon ús de les xarxes socials’, que tindrà lloc el 21 de novembre, impartit pel Departament d’Igualtat Municipal.

El 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, es realitzarà la lectura del manifest amb la regidora Melani Jiménez. L’acte començarà a les 12 hores a la porta de l’Ajuntament, on el Col·lectiu per la Sororitat exposarà el llençol confeccionat amb l’ajuda de dones de la localitat i que retrà homenatge a les més de 70 dones assassinades durant l’últim any, víctimes de la violència de gènere.

Les activitats finalitzaran el 27 de novembre amb una important cita comarcal que compleix tres edicions, la Marxa de Pobles contra la Violència Masclistes. L’eixida es realitzarà a les 9.30 hores des de la Plaça del Jardí.