L’Ajuntament instal·la el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Dijous 12 gener 2023 | Municipi

Amb l’objectiu de promoure una mobilitat urbana sostenible, que siga menys contaminant i més respectuosa amb el medi ambient, l’ Ajuntament d’Albal fomenta l’ús de vehicles elèctrics amb la instal·lació del primer punt de recàrrega situat al Carrer Jaume I, enfront de les dependències de la Policia Local.

L’estació, que es posa marxa com a experiència pilot en la població, serà gratuït. El punt de recàrrega donarà servei a motocicletes, quadricicles, turismes comercials de menys de 6.500 kg MMA, (massa màxima autoritzada) i microbusos, i que al seu torn, disposen de les següents tecnologies de vehicles elèctrics purs (BEV), elèctrics d’autonomia estesa (REEV), així com també híbrids endollables (PHEV).

Per a utilitzar el servei, els usuaris hauran de sol·licitar una autorització en el departament AMIC (Atenció Municipal d’Informació Ciutadana) del consistori, on es farà constar la matrícula del vehicle. L’autorització haurà d’exhibir-se durant el temps de recàrrega.

La normativa, provisional fins a l’aprovació d’una ordenança definitiva, estableix el temps màxim de recàrrega de quatre hores, que podrà limitar-se per raons de necessitat o quan la intensitat de la demanda així ho requerira —excepte en horari nocturn que podrà romandre en recàrrega continuada en horari de 22.00 a 07.00 hores. En cas de sobrepassar durant més de trenta minuts el període màxim de recàrrega reservat, el vehicle passarà a la disposició del personal autoritzat o dels serveis de la Policia Local d’Albal per a realitzar les gestions pertinents.

L’Ajuntament d’Albal demana la col·laboració de la ciutadania per a realitzar aquesta primera presa de contacte i realitzar un registre sobre l’ús i les necessitats de la població en aquesta matèria, per la qual cosa preguen a usuaris i usuàries que efectuen un ús responsable de l’estació perquè puga complir de manera adequada amb la seua labor de servei públic, mentre els tècnics municipals estudien la instal·lació de futurs punts nous de recàrrega.