L’Ajuntament destina quasi 30.000 euros a la Junta Local Fallera que comptarà amb una seu per a les seues activitats el pròxim exercici

Dijous 29 abril 2021 | Festes

L’Executiu que presideix Ramón Marí, ha aprovat en últim ple extraordinari, celebrat recentment dur a terme una important inversió per a millorar i modernitzar la ciutat, a través de més de 30 projectes de diversa índole, que redundaran en la qualitat de vida de la seua població. Per a executar-los, el Govern Local farà una modificació de crèdit extraordinària del Pressupost en vigor, amb càrrec al romanent de tresoreria, i que ascendeix a 2.930.288,48 euros.

La Junta Local Fallera d’Albal (JLF) serà un dels col·lectius que es beneficiaran d’esta iniciativa, l’Ajuntament anuncia que destinarà una partida de 15.000 euros per a dotar-los d’una seu on celebrar les seues activitats i reunions, que es construirà en el primer pis de les antigues instal·lacions de Ràdio Sol. “Es tracta d’una reivindicació històrica”, coincideixen des del Govern i el President de l’entitat fallera, Ismael Pons, amb qui hui l’alcalde ha signat el conveni anual pel qual a més es dota a la Junta Local de 13.000 euros per al desenvolupament de les seues activitats culturals i festives.

En total, les Falles rebran en els pròxims mesos quasi 30.000 euros, notícia que ha rebut hui Ismael Pons amb alegria. “Les set comissions han mantingut viu l’esperit que ens caracteritza, la qual cosa ha permés evitar una fugida de socis dels casals”. Ismael Pons agraeix el suport econòmic i logístic del consistori, així com l’esforç del món faller de la localitat, “això passarà i tornarà la festa a Albal”, ha conclòs.

Albal celebrarà les Falles de 2021 al setembre

El regidor edil de Festes, Sergio Burguet, confirma que el municipi manté la celebració de les Falles de 2021 per al mes de setembre i anuncia que la setmana vinent, al costat de l’alcalde, traslladaran estes decisions als membres de Junta Local Fallera i als presidents de les set comissions, en una reunió telemàtica on s’abordaran este i altres assumptes.

El 9 de maig conclou l’estat d’alarma i amb ell les restriccions, la Junta Local Fallera confia que es puga tornar a la normalitat, a ocupar els casals i celebrar els actes tradicionals que emboliquen els exercicis josefins. Albal anuncia que, si el Govern Valencià l’autoritza, la idea és celebrar la Festivitat de la Verge dels Desemparats al maig.