L’Ajuntament destina 575.000 euros a semipeatonalitzar el carrer Sant Roc i garantir un accés segur a l’alumnat del Juan Esteve

Dimarts 10 gener 2023 | Municipi

Fa temps que el centre històric d’Albal ocupa la mirada del Govern Local que presidix Ramón Marí, per a la seua transformació urbanística, la modernització i semipeatonalització de bona part dels seus carrers més antics. S’està desenvolupant per fases i des de fa dos legislatures, amb l’objectiu de posar en valor la zona urbana on s’alcen immobles emblemàtics com ara la torre àrab del segle XI, el Mercat Municipal, el cinema Ribelles, l’església Nostra Senyora dels Àngels i l’antic ajuntament, entre altres monuments històrics. Al temps, el consistori pretén millorar la qualitat de vida de la ciutadania, convertint entorns més habitables, segurs i sostenibles, prioritzant al vianant per damunt del vehicle.

Albal ja ha conclòs les dos primeres fases; ja estan acabats els treballs de les vies contigües al voltant de la torre àrab i més tard es van executar els carrers que envolten el Mercat Municipal i, en l’actualitat, és temps de la reurbanització del carrer Sant Roc, un dels més antics de la localitat, convivint els treballs amb la repavamimentació de l’avinguda Corts Valencianes, la reurbanització del carrer Mestre Serrano i de l’inici de les obres, ahir mateix, de la plaça del Jardí. Les polítiques sostenibles d’Albal van ser mereixedores dels Premis de Mobilitat de la Generalitat Valenciana en 2019 i 2020.

𝐄𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐫𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐧𝐭 𝐑𝐨𝐜, 𝐝𝐞𝐥𝐬 𝐦𝐞́𝐬 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐜𝐬
La tercera fase contempla la semipeatonalització del singular carrer Sant Roc i l’entorn del col·legi Juan Esteve, afectant una superfície urbana de 2.245 m². Abans de començar la seua execució, el passat setembre, l’alcalde convocava una reunió amb el veïnat per a donar a conéixer el projecte, amb un cost de 574.911 euros i que compta amb un temps estimat d’execució de quatre mesos. Segons va explicar Ramón Marí, l’actuació també serveix per eliminar les barreres arquitectòniques, renovar la xarxa d’aigua potable i l’accessibilitat a l’esmentat carrer, des de la seua intersecció amb la plaça Font del Barco, fins a la intersecció del carrer Beniparrell. En paraules del primer edil, “dona continuïtat a la transformació i millora de la qualitat urbana d’un nou entorn, amb el qual també m’havia compromès políticament, per tant, és per a mi una satisfacció complir amb la paraula donada al veïnat d’este barri tan estimat”.
Mentre s’allarguen les obres i per tal de garantir la seguretat de l’alumnat en les entrades i eixides al centre, els responsables del projecte urbanístic estan en permanent contacte i coordinats amb la direcció del col·legi Juan Esteve.