L’Ajuntament d’Albal presenta l’esborrany del I Pla d’Igualtat 2023-26 al personal delegat de les àrees municipals

Dimarts 10 gener 2023 | Ajuntament, Municipi

L’Ajuntament d’Albal va convocar el dilluns 9 de gener, al personal tècnic dels departaments municipals, que integren la comissió de seguiment del I Pla Municipal d’Igualtat 2023-26, per a presentar les línies estratègiques que tindrà el document institucional. Per a la seua elaboració, el consistori ha tingut molt en compte la veu de la ciutadania que ha participat a través d’enquestes al carrer i telemàtiques. “Per a continuar caminant cap a una societat igualitària, respectuosa i tolerant, és fonamental la col·laboració dels veïns i veïnes per a adaptar les accions, a la realitat”, ha explicat la regidora Melani Jiménez, que ha presidit la reunió. Al costat d’ella han estat la tècnica del departament Laura Hervás i amb l’assistència de l’edil de Joventut, Anna Duato i el personal de les àrees de Comunicació, Cultura, Recursos Humans, Serveis Socials, Esports i Urbanisme. “El treball transversal entre departaments és necessari per a implementar les accions”, ha subratllat hui l’edil d’Igualtat.

𝐔𝐧 𝐩𝐥𝐚, 𝐝𝐨𝐭𝐳𝐞 𝐨𝐛𝐣𝐞𝐜𝐭𝐢𝐮𝐬
En la convocatòria, s’han donat a conéixer les 12 línies estratègiques del Pla d’Igualtat i els objectius de la qual són: impulsar la independència econòmica de les dones a través de l’ocupació; fomentar l’educació en valors d’Igualtat-especialment entre la població infantil i juvenil-, treballar en la prevenció i erradicació de les violències masclistes, impulsar la participació activa de les dones per a l’apoderament i lideratge, aportar recursos per a la conciliació responsable, reflexionar i actuar en la panificació urbanística que afavorisquen la qualitat de vida de les persones, conéixer els hàbits esportius per a impulsar activitats amb perspectiva de gènere, treballar amb homes la construcció de la igualtat i la desconstrucció de masculinitat hegemònica, masclismes i neomasclismes propis de les societats patriarcals, augmentar el compromís de la ciutadania amb la defensa dels drets de les persones LGTBI, analitzar els possibles biaixos de gènere en la comunicació institucional i promoure un llenguatge incloent, no sexista, fomentar la coordinació interdepartamental, avaluar i fer seguiment del document i del seu desenvolupament.

𝐀𝐥𝐛𝐚𝐥, 𝐩𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫𝐚 𝐞𝐧 𝐥𝐚 𝐥𝐥𝐮𝐢𝐭𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐜𝐢𝐨́
L’esborrany passarà per comissió informativa i després s’elevarà al ple per al seu debat i aprovació que permeta l’inici de la seua posada en marxa. Albal, municipi pioner en la lluita contra la prostitució, vol continuar fent passos al capdavant a favor de la Igualtat i continuarà combatiu contra tota mena de violències i abusos contra les dones.