L’Ajuntament d’Albal eleva a cinc les multes a puters per mantindre relacions sexuals en la via pública

Dilluns 28 març 2022 | Municipi

L’Ajuntament d’Albal eleva fins a cinc el nombre de puters que han sigut sorpresos per la Policia Local, mantenint sexe en els seus respectius vehicles en les zones perifèriques i industrials de la localitat de l’Horta Sud. Este passat diumenge durant la tard-nit, els agents van descobrir a tres homes d’uns 40 anys, mentre tenien relacions amb altres tres dones prostituïdes. Les tres multes se sumen a les dues interposades amb anterioritat les sancions de la qual es van alçar entre l’última setmana de febrer i la primera quinzena de març i que s’eleven a 800 euros cadascuna. Les cinc es produeixen en un període de tan sols un mes. Una satisfacció per a l’alcalde Ramón Marí que hui mateix ha felicitat l’Intendent Manuel Ocaña i als agents que han participat d’aquesta nova operació. El primer edil vol proposar al ple que es condecore a aquests efectius per les seues actuacions per a combatre la prostitució, una lluita pionera que Albal s’ha pres amb serietat després de la mort dues dones prostituïdes en el terme.

Més Policies, més seguretat i major vigilància

La població va incorporar cinc agents i va consolidar el càrrec d’un altre efectiu fa unes setmanes. “El reforç del cos policial que porta fins als 28 efectius, ens ha permés controlar més i millor els punts negres on acudeixen els prostituïdores com s’està demostrant”, explica Ramón Marí qui subratlla que no vol aquesta imatge per al poble, ni que les dones patisquen explotació. Estem liderant la lluita contra el tràfic de dones, de xiquetes i en el combat per l’erradicació de la violència de gènere amb resultats molt lents, però sense defallir.

L’última multa que va registrar Albal a un puter data del 9 de març en un patrullatge rutinari de la Policia Local. Després dels ressons del feminisme sonant encara als carrers, els agents van detectar moviment en un vehicle on presumien que s’estava practicant sexe. En quatre dels cinc multats aquest ha sigut com s’ha enxampat al prostituïdor, menys en la primera ocasió en la qual cal recordar que es va aplicar a un jove que va denunciar davant els locals que una dona prostituïda li havia cobrat sense satisfer les seues necessitats, per la qual cosa va acabar sent multat.

En la resta de casos els consumidors i les víctimes –totes de nacionalitat estrangera, per la qual cosa el Govern Local sospita que siguen víctimes en mans de proxenetes- han reconegut l’acció fruit de la sanció. El quart home sancionat s’investiga per falsificació de moneda, davant la sospita que va pagar amb un bitllet fals.

Albal pionera en la lluita

Després de l’ordenança municipal de la dignitat promoguda per l’Executiu de Ramón Marí i que va ser aprovada el setembre de 2021, l’alcalde s’ha dirigit a Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques de la Generalitat Valenciana per a manifestar-li el seu suport en la lluita contra la prostitució i la violència exercida contra les dones, posicionant-se a favor de l’abolicionisme. Este dimecres 30 de març, el president del consistori acudirà al Fòrum valencià per l’abolició de la prostitució que organitza esta Conselleria en el Palau de Congressos d’Elx.