La mediació dels Serveis Socials i la ràpida actuació dels cossos de seguretat eviten la immolació d’un home

Dimecres 8 febrer 2023 | Municipi

Albal ha viscut moments de màxima extensió aquest matí després que un indigent, d’uns 50 anys, que resideix en una barraca al costat de la seua parella a Albal, amenaçara amb immolar-se. Després d’un avís a la Policia Local alertant de la situació, s’han trobat a l’home, molt nerviós, ruixat de gasolina, amb un encenedor a la mà i al costat d’una bombona de gas, que amenaçava amb immolar-se. Prop d’ell també es trobava la seua parella, molt espantada. S’ha sol·licitat ajuda a altres cossos i fins al lloc dels fets, un descampat del carrer Lauria d’Albal, han acudit immediatament tres patrulles de la Guàrdia Civil, una ambulància, una dotació de Bombers i personal tècnic del departament de Serveis Socials, que ha aconseguit mediar amb l’home per a evitar que complira la seua amenaça.

Segons fonts de Serveis Socials i de l’Inspector Cap de la Policia Local Rafael Blasco, la parella hauria acudit aquest matí al departament municipal per a reiterar la sol·licitud d’una pensió. Segons l’àrea d’assumptes socials, es tracta d’una parella – d’origen romanés-, que resideix actualment en un barraca i que ells mateixos van construir, al costat de l’Església Sant Carles, sota uns arbres i on tenen animals. L’any 2021, van ser desallotjats -previ avís- del Centre d’Investigacions sobre la Desertificació, antiga Tabaquera, quan l’Ajuntament va derrocar l’edifici a l’ésser uns immobles en desús i en estat de ruïna. Segons les mateixes fonts, l’home ha acudit hui, en estat molt alterat, amenaçant a una de les assistentes socials, per la qual cosa han sol·licitat la presència dels agents locals. Després han conegut que ja hauria actuat de manera similar, aquest mateix matí, en el Centre de Salut. La parella es troba en situació irregular, no té documentació de cap mena, expliquen des de Serveis Socials d’Albal, “encara així els hem instat que regularitzen la situació i que tracten d’aconseguir una ocupació, per a obtindre un habitatge digne”. Si que se’ls ha facilitat una targeta sanitària d’urgència, perquè l’home va al·legar patir asma, “portàvem molt de temps ajudant-los fins on podem”, asseguren des del consistori.

L’home ha sigut traslladat a l’Hospital La Fe de València. Els Serveis Socials han oferit a la dona, traslladar-la al Centre Dona 24 hores, però ha declinat, encara que havia verbalitzat que l’havia espentada “perquè estava nerviós”.