La localitat reforça la seguretat a la urbanització Santa Anna amb més presència policial i la instal·lació de càmeres de vídeo vigilància

Dilluns 23 maig 2022 | Ajuntament, Municipi, Social

L’Ajuntament d’Albal va tindre coneixement per part dels residents de la urbanització Santa Ana d’una sèrie de robatoris en els seus habitatges en l’últim trimestre. A través d’un escrit per registre d’entrada van comunicar aquests fets a l’alcalde Ramón Marí a través del qual exigien mesures per a combatre aquests actes en la zona situada als afores de la localitat. Dimarts passat, el primer edil va convocar una reunió de caràcter urgent, on va estar acompanyat de l’Intendent de la Policia Local, Manuel Ocaña i del tinent de la Guàrdia Civil Alfafar-Catarroja, Óscar Arenas que van coincidir a demanar “col·laboració ciutadana” per a dissuadir la delinqüència.

El mandatari es va comprometre davant els 50 residents que van acudir a implantar una sèrie de mesures per a pal·liar aquesta falta de seguretat, entre elles va anunciar que es limitaran alguns dels múltiples accessos que té aquest barri en expansió, s’ha començat a reforçar vigilància policial i aquesta setmana vinent s’instal·laran càmeres de vídeo vigilància.

Des del passat 15 de maig, la Policia Local està realitzant controls policials en els accessos i s’ha reforçat la vigilància augmentant els patrullatges durant les 24 hores del dia. Són 45 els vehicles als quals s’ha donat l’alt des de l’esmentada data, a alguns d’ells se’ls ha estés acta administrativa per donar positiu en consum d’estupefaents o no haver passat la ITV. “Dissuadir als lladres és l’objectiu”, en paraules de l’Intendent Manuel Ocaña que aquest matí participava en les labors de vigilància al costat d’altres tres patrulles de la Policia Local.

Ús del Bosc Mediterrani

La reunió amb els veïns no sols va servir per a abordar els problemes de seguretat després de l’onada de robatoris, sinó també per a tractar altres peticions d’aquesta associació de residents com és la utilització de les aules del Bosc Mediterrani com a seu de les seues reunions. Ramón Marí es va comprometre a estudiar aquesta proposta, que considera a priori viable “perquè es vol anar dotant aquest espai de contingut de forma ordenada”.

L’associació de veïns agraeix les mesures que va implantar l’ajuntament per a millorar la seguretat i les deficiències de la urbanització. Esperen que s’aconseguisca acabar amb aquesta onada de robatoris, que s’estan investigant actualment.