La Generalitat Valenciana inclou en els seus Pressupostos de 2023 la construcció d’un nou centre de salut en la localitat

Divendres 3 març 2023 | Municipi

Després de quasi 20 anys de reivindicacions, Albal tindrà un nou centre de salut que posarà solució al problema de massificació que actualment té l’únic centre ambulatori del municipi, construït en 1997 i que atén una població que ha crescut en més de 5.000 persones des d’aquella data. Fa 16 anys que Albal va sol·licitar davant la Conselleria de Sanitat Pública, la construcció d’un nou centre de salut, va anar amb data 25 de gener de 2007, el ple del consistori va aprovar l’oferiment dels terrenys de la Unitat d’Execució número 2 (sector 1.1.a) “La Balaguera”, a l’esmentat departament del Consell, per a dotació sanitari assistencial. La parcel·la compta amb 15.000 metres quadrats disponibles.

La Generalitat Valenciana ha inclòs en els seus Pressupostos de 2023 la inversió de 4.400.000 euros, distribuït en les anualitats de 2023 a 2025, per a la construcció que ha vingut reivindicant, de manera persistent, davant els responsables polítics de l’àrea autonòmica l’alcalde Ramón Marí. L’última reunió la va mantindre amb la que fora consellera de Sanitat, Ana Barceló de la qual va aconseguir el compromís. El primer edil es mostra satisfet de la resposta del Consell “per la necessitat imperiosa de disposar d’un espai més gran per a l’atenció sanitària en la localitat”, argumenta. Sanitat ja ha sol·licitat al consistori la parcel·la municipal per a l’execució del projecte i este passat dimarts, el ple de la localitat aprovava, per unanimitat, la mutació demanial subjectiva d’esta. Ramón Marí anuncia que sol·licitarà una reunió amb l’actual conseller de Sanitat Miguel Mínguez, per a traslladar l’agraïment institucional i explicar-li la situació sanitària a Albal.