La Generalitat ratifica el seu compromís amb Albal i dona llum verda a la construcció de l’IES número 2

Divendres 2 octubre 2020 | Educació, Municipi

El pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius (EDIFICANT), posat en marxa per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana inclogué al febrer de 2019, la construcció d’un nou institut a Albal. Des de llavors, l’Executiu Local que presideix Ramón Marí treballa braç a braç amb el Consell, per a accelerar el projecte que solucionarà un problema de saturació d’alumnat, en l’únic centre de secundària existent en la localitat.

L’estat d’alarma ha provocat una aturada en els terminis previstos i amb la volta a la normalitat s’han représ els contactes per a donar llum verda a la construcció del nou institut. L’última trobada amb el Departament d’Educació de la Generalitat tingué lloc este dilluns 28 de setembre. L’alcalde es va reunir amb el Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, al costat de responsables i tècnics de totes dues administracions. En la reunió, la Generalitat ha ratificat el seu compromís de construcció de la nova unitat educativa i s’abordaren qüestions relacionades amb el sistema de finançament i altres aspectes tècnics d’esta obra de gran envergadura el pressupost de la qual ascendeix als 9 milions d’euros i que podria començar a construir-se a la fi del pròxim 2021.

El finançament serà a càrrec de la Generalitat a través d’un mecanisme d’endós de certificacions, mentre que la redacció del projecte i licitació serà a càrrec de l’Ajuntament i estaran coordinades per l’arquitecta municipal, Manuela Molina.

El complex educatiu de secundària i cicles formatius número 2 acollirà a 500 escolars, en un edifici que superarà els 7.000 metres quadrats construït sobre una parcel·la d’uns 10.000 metres quadrats, situada en el sector 1.1.B, entre el carrer Molí Cremat i la rotonda de la carretera CV-400. El nou institut oferirà fins a quatre cicles formatius, l’alumnat que ho desitge podrà obtindre els títols de Tècnic en electromecànica de vehicles, Tècnic superior en automoció, Tècnic en activitats comercials i Tècnic Superior en Gestió de vendes i espais comercials.