La Fundació ‘Caixa Rural’ d’Albal dona 9.000 euros a l’Ajuntament per a finalitats socials

Dilluns 14 desembre 2020 | Social

L’ajuntament i la Caixa Rural d’Albal han signat un conveni de col·laboració pel qual l’entitat financera es compromet a aportar, enguany, 9.000 euros que el consistori destinarà a ajudes socials. El document ha sigut rubricat per l’alcalde, Ramón Marí i Antonio Martínez, President de la Fundació Caixa Rural. En l’acte estaven presents la regidora de Benestar Social, Lola Martínez, el Director de l’entitat bancària en la localitat, Miguel Ferris i el Secretari del consistori, Antonio Montiel.

El primer edil ha agraït l’aportació que ajudarà a arribar a més famílies en situació de vulnerabilitat, agreujada per la crisi de la COVID-19. “La pandèmia s’ha acarnissat amb un gran nombre de famílies i per això, des de l’Ajuntament hem implementat diverses línies d’ajudes encaminades a satisfer les necessitats bàsiques i pal·liar situacions d’especial gravetat, tant en matèria d’alimentació com en educació”, ha explicat.

L’acord recull que l’aportació de la Fundació pot destinar-se a les següents actuacions: al pagament d’Internet o de tablets, especialment, per als estudiants de l’institut que assisteixen a classes online i no tenen recursos. També per a la posada en marxa de programes socioeducatius de prevenció d’addiccions com la drogodependència o a les noves tecnologies i per a augmentar la seua autoestima. La promoció d’una escola de pares per a previndre problemes familiars i evitar les conductes disruptives per part dels fills, el reforç escolar i el foment d’un programa d’oci saludable, també s’inclou les accions, així com el pagament de lloguers a persones afectades. Seran els Serveis Socials municipals els encarregats de distribuir les ajudes entre les famílies més necessitades d’Albal.