La Diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, visita Albal per a conéixer els seus projectes mediambientals

Dimecres 21 octubre 2020 | Ajuntament, Municipi

Albal ha rebut este matí la visita de la diputada de Política de Transferències, Mancomunitats i Comarcalització, Diversitat, Normalització Lingüística i Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno. De la mà del Govern municipal ha conegut els diferents projectes que en relació amb les seues àrees desenvolupa l’ajuntament que presideix Ramón Marí. L’alcalde, acompanyat dels regidors David Ramón (Cultura) i José Arias (Medi Ambient) ha rebut a la diputada, començant el recorregut per l’alcaldia on Gimeno ha signat en el llibre de visites reflectint la seua felicitació “per fer d’Albal un poble amable, habitable, sostenible i igualitari”.

En una exposició situada a la sala de reunions del consistori, Albal ha reflectit els projectes de mobilitat sostenible que desenvolupa esta legislatura, una manera de fer política que ha sigut distingida dos anys consecutius per la Generalitat Valenciana, en els Premis de Mobilitat de 2019 i 2020. Alguns de les iniciatives seran sufragades per la Diputació, a través del Pla d’Inversions 2020-21 un fet que Ramón Marí ha agraït hui i que permetran continuar desenvolupant un poble respectuós amb el medi ambient. Entre els projectes destacats: la construcció de l’estació de tren, el Parc Benamá, el projecte ‘Albal circular’, una iniciativa pionera que comença esta setmana i que conscienciarà a la ciutadania sobre la importància del reciclatge del fem que reconvertirà en abonament per a alimentar les zones verdes del municipi. La mostra també ha inclòs el Pla de Mobilitat Municipal Sostenible (PMUS) guardonat el setembre passat pel Consell, per la construcció de quatre vies ciclepeatonals que permetran la connexió amb l’Albufera, l’àrea metropolitana i la futura estació. Precisament, Dolors Gimeno ha convidat hui a Albal a acollir-se a la línia d’ajudes i subvencions que publicà la seua àrea la setmana passada, per a la redacció de projectes de vies ciclepeatonals, l’objectiu del qual siga connectar pobles i crear xarxes.

En la comitiva de la visita també es trobava l’Enginyer Municipal, Óscar González i Carlos Sanchis, Guarda Rural municipal. Al costat dels governants han recorregut una part de la Marjal on s’ha reparat el marge dret de la séquia de la Font d’Albal per a protegir els arrossars que es troben en plena recollida de la palla. Seguidament s’han traslladat al pulmó verd que el municipi ha construït al Parc Benamá, un espai de més de 25.000 metres destinats a l’esport, benestar i oci que malgrat estar acabat no s’ha obert al públic per a protegir les zones verdes fins que el seu creixement quede consolidat. A més esta zona es delimitarà amb una tanca, projecte en el qual també participa econòmicament la Diputació de València.

Ramón Marí ha agraït la visita de la diputada i regidora a l’ajuntament veí de Catarroja. “És grat rebre a l’ajuntament d’ajuntaments acompanyat del seu suport per al desenvolupament dels nostres projectes i inversions”.