Hui comencen les obres del carrer Sant Antoni

Dilluns 13 gener 2020 | Municipi

El carrer Sant Antoni d’Albal, on resideixen unes 60 famílies de la localitat, veurà modernitzada la seua imatge en uns tres mesos. Hui s’han iniciat les obres pel carrer Paiporta fins a l’entorn de la intersecció amb el carrer Hernández Lázaro, des d’on discorrerà un nou col·lector d’aigües pluvials que acabe amb els problemes d’evacuació de pluges que ha patit històricament el veïnat de l’històric carrer. El projecte també contempla la renovació de la xarxa de distribució de l’aigua potable i la millora de la xarxa de sanejament i de captació de pluvials. Per este motiu, el carrer Paiporta romandrà tancada al trànsit, durant dues setmanes aproximadament, després d’este període els treballs es traslladaran a l’epicentre de les obres i que són un compromís del govern de Ramón Marí amb este barri d’Albal.

La modernització d’esta via també contempla la millora de l’accessibilitat, i la disminució del trànsit rodat. Al costat de Sant Roc és la més antiga del municipi, de dimensions molt estretes, amb voreres que en l’actualitat mesuren mig metre en alguns trams i que ara seran ampliades per a la seguretat veïnal que, en la seua majoria, longeva. A més, Sant Antoni rep el trànsit d’una de les arteries més transitades del poble, el carrer Blasco Ibáñez, en este sentit, l’Enginyer municipal ha anunciat que per a disminuir la circulació es canviarà el sentit del carrer que passarà de ser d’eixida a ser d’entrada i que este es limitarà al pas sol dels residents.

Millorar la mobilitat per als vianants i ciclista de tot el nucli urbà ha sigut una màxima de l’executiu local que, fa uns anys ha posat especial èmfasi en el barri antic. Estes polítiques han sigut reconegudes per la Generalitat Valenciana que fa pocs mesos ha distingit al consistori amb el Primer Premi de mobilitat pel projecte de semipeatonalizació dels carrers situats en l’entorn a la Torre àrab.

El veïnat retrà homenatge al seu patró
El xicotet barri de Sant Antoni retrà homenatge al seu patró en els pròxims dies. El dijous 16 celebraran el sopar de germanor a la qual assistirà l’alcalde i el regidor de Festes, Sergio Burguet. Seguidament cremaran la foguera. El divendres, des de les 18.45 hores, tindrà lloc la processó del sant fins a arribar a l’Església La nostra Senyora dels Àngels on el retor local oficiarà una missa concloent així amb la modesta festa que perdura generació rere generació gràcies al seu veïnat en col·laboració amb l’Ajuntament.
Com les obres no començaran en aquesta via fins a finals de mes no impedeix la celebració d’estos actes amb total normalitat.