En el Dia de la dona, la localitat aposta per un municipi violeta els 365 dies de l’any

Dimecres 8 març 2023 | Ajuntament, Municipi, Social

“La Igualtat entre homes i dones no és un debat superat, necessita continuar lluitant-se i reivindicant-se els 365 dies de l’any”, així s’ha expressat Ramón Marí, l’alcalde d’Albal, després de l’acte central del 8M en la localitat de l’Horta Sud, el més multitudinari que es recorda d’aquest segle. Per això el primer edil ha dit optimista que “alguna cosa està canviant” i afig que la invisibilitat històrica de les dones, “es combat visibilitzant-se, amb totes les eines que les institucions tinguem al nostre abast” , ha subratllat.

El consistori ha programat tot un mes d’activitats que posen el focus en l’educació, que estan especialment dirigides a escolars i adolescents, però que són transversals per a totes les edats i gèneres, que compten amb la implicació de la societat civil local, que posen en valor el paper de joves i dones destacades de la història del municipi, que reivindiquen la fi de la violència de gènere i pretenen trencar el silenci pel qual moltes dones estan patint fins i tot moren només pel fet de ser-ho. El primer edil ha recordat que Albal és referent en matèria d’Igualtat, “malgrat ser un municipi xicotet som un exemple en moltes polítiques, una d’elles ha sigut la d’haver sigut pioners en l’aprovació de l’ordenança que multa als puters i que eximeix a les dones prostituïdes”. Ramón Marí explica que les violències de gènere constitueixen la cara més fosca de la desigualtat, “des de l’àmbit local hem de seguir amb el compromís d’acabar amb les desigualtats”.

La porta del consistori ha reunit aquest migdia, a bona part de la societat local, membres de la corporació amb Ramón Marí i Melani Jiménez regidora d’Igualtat, presidint la jornada. “Hem avançat molt, però queda molt camí per recórrer, hem de fer-ho juntes i junts”, ha dit en la lectura del manifest la regidora Melani Jiménez, en companyia del Col.lectiu per la Sororitat, veïns, veïnes, personal tècnic de l’Ajuntament, l’associació “Paraules al vent” i la Policia Local amb l’inspector al capdavant, Rafael Blasco. A esta hora, l’Església Sant Carles acull la missa del dia de la dona a càrrec del capellà Engraci Bataller, a les 14.00 hores el saló Viher rep a les mestresses de casa Tyrius que celebren el seu dia, més de 400 dones que estaran acompanyades pel president del consistori i el rector local.

La fotògrafa local Sonia Reinoso ocupa des de hui l’Espai Coworking

No pot haver-hi millor manera de celebrar el Dia de la Dona, la lluita contra els sostres de cristall i les desigualtats laborals que rebre, des de hui, en l’espai municipal Cotreball d’Albal una nova empresària local. Sonia Reinoso. La fotògrafa local ha decidit donar un canvi al seu negoci i ha canviat un local on ténia un estudi de fotografia per aquest centre de treball municipal, del qual rebia aquest matí les claus de mans de l’alcalde i de l’edil de Comerç, José Arias. Sonia Reinoso ha treball durant anys des del seu estudi privat en la localitat, ara accedeix a aquest espai gratuït que facilita el consistori on treballar, sense costos de lloguer, aigua o llum i on poder compartir experiències amb altres persones emprenedores que, com Sonia, vulguen ocupar el Coworking d’Albal.