Els centres educatius de la població reben més de 2.800 estudiants en el nou curs

Dilluns 12 setembre 2022 | Educació

A primera hora del matí d’este dilluns 12 de setembre, Albal ha recuperat el ritme habitual i la vida als seus carrers, marcat per l’inici de curs. Els comerços i les cafeteries més plenes, les famílies amb els fills de la mà pels carrers, xiquets i xiquetes entre l’alegria i els sanglots d’enfrontar-se al primer dia i el personal docent dels centres educatius amb la millor dels seus somriures per a rebre als seus estudiants.

La música de benvinguda en cada centre rebia a 2.811 estudiants en els cinc centres de primària d’Albal: Juan Esteve, Sant Blas, La Balaguera, Sant Carles i Santa Anna-San José de la Muntanya. Un total de 398 estudiants pertanyen al cicle d’infantil i 1.082 en els cicles de primària.

L’institut de secundària que dirigeix Cristina Peris obria també les seues portes per a rebre als 1.046 alumnes de formació secundària i cicles de Batxillerat i Formació Professional, al costat de l’Escoleta Infantil Municipal Ninos, dirigida per Beatriz Pertusa, amb 103 menors de 0 a 3 anys que cursaran una metodologia innovadora. L’obertura de l’Escola Municipal d’Adults serà enguany el 19 de setembre amb 200 matriculats fins hui.

La volta a les aules ha sigut tranquil·la i ordenada. Fins al col·legi Juan Esteve ha acudit l’alcalde Ramón Marí al costat de la regidora d’Educació Melani Jiménez i l’edil d’esports, Tino Moreno, per a donar la benvinguda als alumnes, famílies i professorat en el primer dia de classe. La directora Marina Puchades es dirigia afectuosament al grup de xiquets i xiquetes estrangers que, des de hui, formen part del centre i que han pogut accedir hui acompanyats de les seues famílies.

La jornada ha estat coordinada pel personal docent i administratiu de les escoles al costat de la col·laboració de la Policia Local, que ha desplegat un dispositiu especial per a assegurar les zones pròximes als centres escolars. Des de la setmana passada, els serveis municipals i de neteja també han fet un treball exhaustiu per a la posada a punt dels col·legis i els seus voltants.

El comerç d’Albal al costat de l’educació

Amb el suport de l’Ajuntament d’Albal, l’Associació de Comerciants (ACIXEA) ha llançat la campanya ‘La Volta al Col·le’. L’entitat ha acompanyat a les famílies de la població per a facilitar-los el retorn a les aules, oferint una gran varietat de productes per a l’inici del curs escolar. ‘Si no ho tenim, t’ho aconseguim’, eren les paraules de la presidenta Laura Sobrino que ha agraït la confiança de la ciutadania per mantindre’s al costat del comerç de proximitat.