El Tortell de Reis: La tradició més dolça, també en la localitat

Dijous 5 gener 2023 | Festes, Social

Massa dolça. Fruites confitades. Ametles i sucre. Amb o sense farciment, però sempre amb un rei i una fava esperant a ser trobats. El Tortell de Reis posarà un punt i final molt dolç a les festivitats d’hivern, acomiadant-nos del Nadal amb aquest tradicional dolç que ja espera pacient en neveres i taules per a fer la seua aparició estel·lar en este 2023.

Els Reis Mags d’Orient no són els únics encarregats de repartir la màgia i la il·lusió del 6 de gener. Forns i pastisseries han encés la maquinària per a continuar aportant el toc ensucrat a la jornada més esperada tant per xiquets com adults.

Albal no és una excepció. Els establiments familiars de Galán i don Pa Artesans (Garrido) també han omplit els seus aparadors i taulells amb aquest dolç nadalenc que ja recullen veïns i veïnes de la localitat per a continuar amb la tradició.

«Els clàssics continuen apostant pel cabell d’àngel» asseguren els gerents de totes dues pastisseries, José Vicente Galán i José Carlos Garrido, encara que també destaquen que la tòfona i la nata guanyen cada any més adeptes. Uns altres trenquen esquemes i s’atreveixen amb opcions no tan convencionals, triant farciments elaborats amb Ferrero, Oreo o fins i tot de Kinder, sent aquest últim el més popular entre els nous sabors.

Les vendes diuen no haver variat massa respecte a l’anterior temporada, «però si les característiques» informen des de Galán. «Enguany compren Tortells més grans, per a compartir-ho amb més persones», i és que el Nadal dels retrobaments també es notarà en la Nit de Reis, que torna a la normalitat després de la crisi sociosanitària de la COVID-19.

Per part seua, Garrido assenyalava que els costums de compra sí que difereixen després de la pandèmia. «Les vendes en línia estan guanyant terreny» compartia José Carlos Garrido, apuntant que «molts Tortells s’han reservat a través de la nostra pàgina web».

Tots dos establiments mostraven una frenètica activitat este matí i així continuaran, venent il·lusió per a disfrutar en família, compartint amb la població d’Albal esta jornada de Reis on el Tortell tornarà a reunir-nos al voltant de la taula.