El panettone de l’albalenc David Esteve, entre els deu millors d’Espanya

Dimecres 31 agost 2022 | Municipi

David Esteve és el propietari de la pastisseria que porta el seu nom i amb domicili fiscal al carrer Borriana de València, el jove és d’Albal i per això ha volgut compartir amb el poble el seu nou triomf professional. Ahir mateix rebia la trucada d’Oriol Portabella, ambaixador d’IRCA Academy per a comunicar-li que ha quedat entre els deu millors creadors de panettone en la preselecció del concurs nacional organitzada per esta empresa catalana. Esta gesta li permet participar en la final que se celebra el pròxim 7 de novembre en el marc de la fira “Murcia Gastronòmica 2022”.

David Esteve no ha dubtat a traslladar la notícia al Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Albal perquè actue d’altaveu entre els seus veïns i veïnes, “em sent molt secundat i volgut pel meu poble, on a més viu bona part de la meua família, per això m’agrada compartir amb tots la meua enorme alegria”, ha manifestat el mestre del dolç artesà.

Un panettone amb sabor albalenc

David Esteve ha participat amb un panettone de 1kg, segons ha explicat inclou ingredients locals, tal com exigia el concurs; entre ells: passes, taronja confitada i, com no podia ser d’una altra manera, el dolç s’ha realitzat amb el producte autòcton d’Albal, moniato taronja i morat, que ha confitat a baixa temperatura amb moscatell. Els tres primers guanyadors opten a un premi d’entre 550 i 1.000 euros, així com l’obtenció d’un curs amb Omar Busi en Milà.

L’alcalde Ramón Marí ha felicitat el jove en les seues xarxes socials i li ha desitjat sort en el concurs estatal que tindrà lloc en poc més de dos mesos. Pròximament tornarà a rebre-ho en el seu despatx per a felicitar-lo per un altre premi del seu ampli palmarés, “amb el qual exporta el bon nom d’Albal”, ha manifestat orgullós el primer edil.

L’amor pel seu treball i pel seu poble és evident. David Esteve ha estret llaços empresarials amb altres empresaris excel·lents d’Albal. El juny passat va iniciar una col·laboració amb Blas Lozano, del restaurant Burguer L’Horta que va incloure en la seua carta una hamburguesa revestida amb el producte estrela del pastisser, la seua ensaïmada “Maretes”, “una simbiosi deliciosa”, afirmen els que han tingut el gust de provar-la.

Caldrà esperar al 7 de novembre per a conéixer al creador del millor panettone d’Espanya, “que esperem que siga el nostre ambaixador David Esteve”, li ha desitjat Ramón Marí.