El municipi visibilitza el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones

Dijous 23 setembre 2021 | Ajuntament, Social

El Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones se celebra el 23 de setembre des de 1999 i va ser promulgat per la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones, en coordinació amb la Conferència de Dones que va tindre lloc en DhakaBangladés, al gener d’eixe mateix any. Un tema en el qual Albal i la comarca de l’Horta Sud estan molt implicats, especialment, des de l’última mort d’una dona prostituïda. Florina Gogos, de 19 anys, va desaparéixer a Albal i va ser trobada sense vida en una séquia de Silla. El seu presumpte assassí va ser arrestat el juliol passat. Després de la mort d’esta jove, l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, va passar a ple l’aprovació d’adhesió a la Xarxa de Municipis contra el tràfic de dones i xiquetes, que va ser recolzada per unanimitat. Al seu torn, va traslladar aquesta decisió als seus homòlegs dels pobles afectats per la prostitució de carrer que es dona en la Pista de Silla, l’autovia d’eixida de València pel sud que travessa els termes municipals de Beniparrell, Catarroja, Massanassa, Sedaví, Silla i Benetússer.

Esta iniciativa es va elevar també al Consell per a, conjuntament, visibilitzar la lluita contra els proxenetes, perseguir-los i “acabar amb els puters”, segons va posar de manifest Ramón Marí en el minut de silenci convocat a la porta de l’Ajuntament després de l’assassinat de Florina, en un acte en el qual es va sol·licitar a l’Estat la creació d’una llei abolicionista contra el tràfic de dones, basada en els drets de les víctimes, que incorpore mesures de prevenció i recuperació integral, que perseguisca les xarxes criminals i als consumidors.

Mitjançant una moció aprovada en el ple extraordinari del juliol passat, s’ha modificat l’ordenança municipal per a introduir multes de fins a 800 euros als consumidors sexuals i per a prohibir la publicitat que fomente la prostitució i l’explotació sexual.

Coincidint amb el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones i amb l’objectiu d’abordar la situació de la prostitució i l’explotació sexual de les dones a la comarca, establir línies d’actuació en esta matèria i promoure la coordinació dels ajuntaments, entitats i agents socials, la Mancomunitat de l’Horta Sud celebra hui unes jornades que es faran extensives als pròxims dies 6 i 20 d’octubre. Albal s’ha sumat a la campanya, hui han acudit la regidora d’Igualtat i la tècnica del departament, Melani Jiménez i Vicky Royo, respectivament, donant suport a la iniciativa de l’entitat intermunicipal a la qual també s’ha sumat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. La pròxima sessió estarà representada per l’Intendent de la Policia Local Manuel Ocaña.

Això se suma a la campanya multiplataforma que té activa l’Ajuntament d’Albal en les seues xarxes socials municipals, en els OPIS locals i l’emissora municipal Ràdio Sol Albal 93.7 FM, des d’on es visibilitza la lluita local contra l’explotació sexual, a través de missatges contra aquestes violacions dels drets humans.