El municipi revaloritza el Mercat Municipal amb diferents actuacions urbanístiques

Divendres 9 setembre 2022 | Municipi

El Mercat Municipal d’Albal és un dels edificis més emblemàtics de la localitat de l’Horta Sud. Enclavat en el centre històric, al costat d’altres monuments patrimonials com l’Església Nostra Senyora dels Àngels i la Torre àrab del segle XXI que va ser declarada BIC l’any 2022, conformen el trident monumental més important de la població. Segons les dades facilitades pel periodista i historiador Francesc Martínez,este edifici es va construir en 1943, en un solar pròxim a l’antic ajuntament del segle XI. És per això que l’Ajuntament presidit per Ramón Marí no ha cessat de dedicar-li afecte a este immoble, “pel seu valor patrimonial i històric i per a potenciar el comerç local”, explica l’alcalde.

Aprofitant l’aturada estival, Albal ha realitzat una intervenció urbanística en el seu Mercat Municipal per a millorar el seu aspecte. En els últims dies s’ha pintat la superfície comercial, treballs que han respectat els seus colors originals, en sintonia amb els històrics taulells de la instal·lació municipal. També han inclòs la instal·lació d’un sòcol en tot el seu perímetre, per a contribuir al seu manteniment i evitar brutícies la base de l’edifici. A més, este setembre es preveu la col·locació de dues sostrades en els accessos al recinte, per a evitar que els clients es banyen en l’entrada i eixida, en dies de pluja.

El Mercat Municipal es va reformar integralment en 2018 i va comptar amb un pressupost de més de 31.000 euros. Va consistir en la demolició de la seua zona central, la rehabilitació de determinades zones i l’embelliment dels seus murs, es van mantindre els punts de llum i aigua en cadascun dels llocs amb la possibilitat d’albergar a nous venedors. Amb estes actuacions, l’actual Mercat llueix un gran espai en el seu interior, que permet una major comunicació entre client i comerciant, i pot albergar en el seu interior diverses activitats per a la dinamització del comerç local; com a fires i activitats culturals.

D’altra banda, l’obra integral que s’ha dut a terme en la primera i segona fase de semipeatonalització del barri antic, també ha millorat l’entorn del Mercat Municipal, convertint-la en una zona més accessible per als veïns i els seus clients, sense barreres arquitectòniques de cap mena i molt més bonica. El govern de Ramón Marí ha invertit més d’un milió d’euros al projecte.

L’alcalde va visitar el Mercat fa uns dies al costat del regidor de Comerç José Arias, van aprofitar para de conversar amb algun dels comerciants de les set parades que funcionen en l’actualitat en la superfície comercial concloent en la necessitat de continuar revitalitzant-ho el Mercat per a atraure més i nous negocis.