El mercat ambulant d’Albal canvia la seua ubicació

Dimecres 29 gener 2020 | Municipi

Les obres de tres dels carrers més transitats d’Albal, Sant Blai-Santa Anna i Sant Antoni, que l’Ajuntament iniciarà en uns dies, contemplen com a principal objectiu la reordenació del trànsit. Per això, una de les principals decisions ha sigut la de reubicar el mercat ambulant dels dilluns. Els treballs s’allargaran fins a juny i fan necessari el tancament dels carrers on se situen els mercaders. Això, unit al fet que els comerciants fa temps que plantegen al consistori el canvi de localització de les seues parades a una altra zona del poble, ha portat a prendre esta decisió que serà efectiva a partir del dilluns 10 de febrer. El mercat ambulant se celebrarà entorn de la plaça del Jardí i plaça de l’Església, així es va decidir en la reunió de treball celebrada ahir a l’Ajuntament presidida pels edils de Comerç i Seguretat Ciutadana, José Arias i Ramón Tarazona, al costat de l’intendent de la Policia, Manolo Ocaña i tècnics municipals.

La reurbanització dels carrers començarà d’ací uns dies i també obliga al canvi de sentit del carrer Eixample i la supressió de la parada d’autobús del carrer Sant Anna, la línia del qual es desviarà des del carrer Hernández Lázaro, fins a la plaça del Jardí, pel carrer Salvador Rodrígo.

Albal destinarà a este projecte més de 750.000 euros, després de l’execució de les obres, estos carrers no sols guanyen en accessibilitat, lluminositat i imatge sinó que voran disminuït el trànsit considerablement, la qual cosa redundarà en la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

Les obres el carrer Sant Anna-Sant Blai, per la seua antiguitat, és una via de baixa qualitat urbana i amb voreres excessivament estretes que necessiten la seua ampliació per a garantir la seguretat i l’accessibilitat dels vianants. El nou carrer Sant Anna passarà a ser de sentit únic i el nou paviment reduirà la sonoritat al pas dels vehicles. S’instal·larà arbrat i tot el material urbà que siga necessari: papereres i bancs, entre altres elements. Es renovarà la xarxa d’aigua potable i eliminarà la barrera de contenidors que hi ha actualment davant del Mercat municipal que resta visibilitat a un dels edificis més singulars del poble. I és que en este carrer es troben elements arquitectònics d’important valor com l’antic Ajuntament, el Mercat municipal i la casa del Pare Carlos Ferris que, si s’aprova en la sessió plenària extraordinària d’este desembre, abans que finalitze l’any s’oficialitzarà la compra davant notari.

Els treballs ja han començat al carrer Sant Antoni. La modernització contempla la millora de l’accessibilitat, de la xarxa de sanejament i pluvial pel que l’actuació se centra ara en la instal·lació d’un col·lector que connectarà esta via des del carrer Paiporta. Una via de dimensions molt estretes, amb voreres que en l’actualitat mesuren mig metre en alguns trams i que ara seran ampliades per a la seguretat veïnal que, en la majoria, és longeva. A més, rep el trànsit d’una de les arteries més transitades del poble, el carrer Blasco Ibáñez, en este sentit, l’enginyer municipal, Óscar González, ha anunciat que per a disminuir la circulació es canviarà el sentit del carrer que passarà de ser d’eixida a ser d’entrada i que aquest es limitarà al pas sols dels residents.

Millorar la mobilitat per als vianants i ciclista de tot el nucli urbà ha sigut una màxima de l’executiu local que presidix Ramón Marí que, fa uns anys ha posat especial èmfasi en el barri antic. Aquestes polítiques han sigut reconegudes per la Generalitat Valenciana que fa pocs mesos ha distingit al consistori amb el Primer Premi de mobilitat pel projecte de conversió en zona de vianants (semipeatonalización) dels carrers situats en l’entorn a la Torre Àrab.