El Juan Esteve tindrà gimnàs després de 40 anys

Dilluns 13 juliol 2020 | Educació, Esports

El col·legi Juan Esteve d’Albal comptarà amb un gimnàs abans que finalitze l’any. Després de més de 40 anys de vida, el centre que dirigeix Pere Ruiz podrà comptar amb este nou edifici per a la realització de les seues activitats esportives. Es tractava d’una reivindicació històrica d’un dels centres més antics de la localitat, la primera promoció de la qual es va graduar en els anys 1977-78, i on actualment cursen 400 alumnes. Així ho ha explicat el seu director qui valora de manera molt positiva la creació d’este nou espai que disposarà a més de vestuaris i zones per al magatzematge i que acabarà amb l’existència de l’aula prefabricada que complia algunes d’estes funcions. “No sols guanyem en qualitat i benestar per al desenvolupament de les disciplines esportives, sinó que el col·legi millorarà la seua estètica en suprimir el barracó que servia per a emmagatzemar material escolar”, ha remarcat.

Al febrer va tindre lloc la signatura de l’acta per a l’inici de les obres entre l’alcalde Ramón Marí i Ravi Obres Transports i Excavacions, l’empresa que executarà els treballs en un termini aproximat de sis mesos.

Les obres van parar dos mesos per la COVID-19
Segons ha explicat l’arquitecta municipal, Manuela Molina, malgrat que els treballs han estats parats durant dos mesos, a causa de la crisi sanitària, continuen a bon ritme, sent ja visible l’estructura del futur centre esportiu. Les obres es van iniciar abans de l’estat d’alarma, el passat 19 de febrer i, amb la volta a la normalitat s’han représ amb data 11 de maig.

La inversió del projecte supera els 600.000 euros que són sufragats gràcies al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. El gimnàs es construeix utilitzant una part del pati del centre, en una superfície de 411 metres quadrats. L’edifici disposarà d’una pista exterior coberta, zona de vestuari i condícies, un despatx-vestuari per al professorat, zona de magatzematge per a les activitats previstes en aquest espai i un quart d’instal·lacions.