El guarda rural d’Albal ha realitzat més de 3.000 actuacions en el darrer any

Dijous 10 juny 2021 | Ajuntament, Municipi

Fa quasi quatre anys que Carlos Sanchis, treballa com a Guarda Rural de la localitat. Després d’aprovar l’oposició arribava al càrrec per fer complir les ordenances en matèria rural i urbana, establertes pel Consell Agrari i l’ajuntament. Entre les seues actuacions diàries, patrullar l’horta, evitar les construccions indegudes a les zones rurals, denunciar els abocadors il·legals, fer complir l’obligatorietat de la neteja als camps sense collita o abandonats, atendre consultes ciutadanes, intervenir en conflictes i vetlar per la crema dels arrosals i llenya, entre moltes d’altres.
És un ofici que el jove, natural d’Alaquàs, tenia assimilat i l’estimava abans d’ocupar-lo. Durant més de 20 anys, el seu sogre Vicent Chilet, havia ocupat esta plaça, tota una institució per als agricultors locals. “El meu sogre era com una farmàcia de guàrdia del camp, la gent tocava al timbre de sa casa per fer-li consultes”, conta el Guarda actual. La pandèmia ha provocat un augment de les intervencions en este departament, Carlos Sanchis ho atribueix a què la gent ha eixit més al camp, “eren espais lliures de COVID-19 i estava permès anar al camp si estos s’utilitzaven per al sustent alimentari”, explica. Amb una mitjana de quatre consultes diàries per dia, des de 2020 comptabilitza que ha donat resposta a més de 3.000 actuacions.
Ara mateix es troba en plena campanya anti incendis, avisant als amos dels horts que mantinguen nets estos espais per evitar incendis provocats per la calor. Carlos Sanchis atén a la ciutadania via telefònica a través del telèfon de l’ajuntament: 96 126 00 56.