El col·legi La Balaguera d’Albal inicia les classes amb normalitat, després del retard pel positiu en COVID-19 d’una professora

Dimecres 9 setembre 2020 | Educació

A les 9 d’este matí, el col·legi La Balaguera d’Albal ha obert les seues portes amb total normalitat per a començar a acollir, de manera progressiva fins a este divendres, als seus 390 alumnes. L’inici del curs escolar 2020-21 s’havia retardat després de conéixer-se que una de les seues professores havia donat positiu en Coronavirus, fet que va obligar a posar en quarantena a altres quatre professors del claustre que van estar en contacte amb ella.

L’acolliment del seu alumnat a les classes presencials ha estat marcada per la il·lusió lògica del primer dia tant dels pares, dels menors estudiants i del professorat que ha rebut als alumnes d’infantil, primer i segon de primària amb el seu pla de contingència preparat. A l’entrada al col·legi, els xicotets i xicotetes majors de sis anys, a més de les seues motxilles portaven les seues màscares, s’acomiadaven dels seus pares, saludaven als seus companys i desinfectaven les seues mans amb hidrogel.

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, ha acudit a la porta del centre per a fer costat a la comunitat educativa del centre en la seua primera jornada. Després de comprovar que el curs lectiu ha arrancat amb normalitat, ha mantingut una trobada amb la directora, Miriam Tortosa, amb qui ha confirmat que la calma i la responsabilitat marquen la volta al col·le en La Balaguera que ha hagut de reorganitzar les seues aules per l’absència de cinc dels seus docents. Demà ocuparan els seus pupitres els alumnes de tercer i quart de Primària, sent el divendres la jornada que acollirà als de cinqué. El primer edil ha agraït el suport de les Conselleries d’Educació i Sanitat amb qui la direcció del centre i l’Ajuntament han coordinat totes les decisions que s’han pres per a garantir la seguretat sanitària de la Balaguera.

“La ràpida reacció ha evitat un contagi massiu en este centre i que hui puguem obrir les portes amb la il·lusió que ha d’imperar en un dia com hui i que ens allunye de la por i la incertesa que ve marcant les nostres vides des de març”.

La Policia Local d’Albal està realitzant un desplegament especial en tot el municipi des que el curs escolar començara este passat dilluns. Hui, al costat de l’alcalde, l’Intendent Manuel Ocaña supervisava l’inici en La Balaguera on ha insistit als pares i mares que eviten les concentracions en les entrades i eixides i on ha on ha agraït a la població la responsabilitat amb les normes dictades per a evitar el contagi de la pandèmia.