El col·legi Juan Esteve tindrà un gimnàs, després de 40 anys, abans que finalitze l’any

Dijous 24 setembre 2020 | Educació

El col·legi Juan Esteve d’Albal tindrà un gimnàs abans que finalitze l’any. Després de més de 40 anys de vida, el centre que dirigeix Pere Ruiz podrà disposar d’este nou edifici per a la realització de les seues activitats esportives i augmentarà els espais en temps en què els centres s’han vist necessitats d’ells per a rebre a l’alumnat enmig de la crisi del Coronavirus i augmentar la distància social que evite el contagi.

Coincidint amb l’inici de curs, l’alcalde Ramón Marí i la regidora d’Educació, Melani Jiménez, han visitat les obres on han sigut rebuts pel director del centre. Totes dues parts han coincidit en la importància de disposar d’este nou edifici que ve a millorar les condicions, en temps de pandèmia, “ja que ajudarà a garantir el distanciament social, un fet clau per a evitar contagis entre els estudiants i l’equip docent”, van manifestar en la trobada. El primer edil ha agraït el suport de la Generalitat en este projecte que supera els 600.000 euros i que són sufragats gràcies al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. El centre també ha renovat tota la calefacció.

Es tractava d’una reivindicació històrica d’un dels centres més antics de la localitat la primera promoció de la qual es va graduar en els anys 1977-78 i on actualment cursen 400 alumnes. Així ho ha explicat el seu director qui valora de manera molt positiva la construcció que disposarà a més de vestuaris i zones per al magatzematge i que acabarà amb l’existència de l’aula prefabricada que complia algunes d’estes funcions. «No sols guanyem en qualitat i benestar per al desenvolupament de les disciplines esportives, sinó que el col·legi millorarà la seua estètica en suprimir el barracó que servia per a emmagatzemar material escolar», ha remarcat.

Segons ha explicat l’arquitecta municipal, Manuela Molina, malgrat que els treballs van estar parats durant dos mesos, a causa de la crisi sanitària, continuen a bon ritme, sent ja visible l’estructura del futur centre esportiu. Les obres es van iniciar abans de l’estat d’alarma –al febrer- amb la volta a la normalitat s’han van reprendre amb data 11 de maig. El gimnàs es construeix utilitzant una part del pati d’esbarjo, en una superfície de 411 metres quadrats. L’edifici disposarà d’una pista exterior coberta, zona de vestuari i condícies, un despatx-vestuari per al professorat, zona de magatzematge per a les activitats previstes en aquest espai i un quart d’instal·lacions.

Albal continua treballant en el projecte de l’IES número 2

El nou complex educatiu de secundària d’Albal és un projecte inclòs dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació però les obres de la qual encara no s’han iniciat. Donada la necessitat urgent de creació d’esta nova unitat educativa, per la saturació actual en l’únic institut de la localitat, l’alcalde Ramón Marí es reuneix este dimarts 29 de setembre amb el Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, per a abordar qüestions tècniques del projecte i accelerar la seua construcció.

El nou centre comptarà amb 500 places escolars, estarà dotat de 12 unitats de secundària, quatre de batxillerat i ara se sumen les 14 dedicades a la formació professional. Tal com confirme el departament d’Educació del Consell a l’Executiu d’Albal el gener passat, l’institut número 2 d’Albal ampliarà l’oferta educativa amb quatre cicles formatius una vegada estiga construït, la qual cosa permetrà obtindre els títols de tècnic en electromecànica de vehicles, tècnic superior en automoció, tècnic en activitats comercials i tècnic superior en gestió de vendes i espais comercials.