El Centre de Dia obrirà a primers de 2020

Divendres 20 desembre 2019 | Social

 

El Centre de Dia d’Albal es posarà en marxa en començar el nou any després de la signatura hui de l’acta dels últimes actuacions de condicionament de l’immoble, amb l’assistència de personal tècnic de Conselleria. En la rúbrica ha estat present Ramón Marí. Alcalde d’Albal i la regidora de Serveis Socials Lola Martínez.

Segons fonts municipals, es manté la previsió per a la formalització de la concessió i posada en funcionament en els primers mesos de 2020.

El Centre de Dia acollirà a 30 persones amb diversitat funcional de la comarca. El ple de l’Ajuntament va aprovar a l’octubre, per unanimitat, l’inici de l’expedient i les bases per a la concessió de l’ús privatiu de l’immoble on es prestarà el servei, mitjançant adjudicació directa, i on tindran prioritat els demandants de la localitat.

El gener passat, l’alcalde Ramón Marí va signar un conveni amb l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (*AVAPACE), representada en la rúbrica pel seu president José Marquina, que va estar Albal va cedir, gratuïtament, els locals situats en la zona de Santa Anna, per a la prestació dels serveis d’atenció per un període de deu anys i que acollirà a 30 persones de l’Horta *Sud. L’acord també inclou que la contractació del personal del Centre de Dia es realitze en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament Local.

El centre de dia d’Albal va ser construït en 2016 amb ajudes de la Generalitat i Diputació, es troba en una parcel·la de propietat municipal de 1.549 m² que està situada en la zona residencial pròxima a l’ermita de Santa Anna i al costat del Bosc Mediterrani. Està completament equipat però necessita obres de condicionament per a la seua posada en marxa que començaran al novembre i que s’allargaran durant tot el mes. Aquest espai compta amb un menjador, cuina i sala d’estar amb terrassa exterior, espais per a gimnàstica i rehabilitació, així com una sala de capellans, despatxos per a consultes mèdiques, de psicologia i banys adaptats.

Per a l’alcalde, “és una satisfacció dotar de vida, de mitjans i de protecció a les persones i famílies que es beneficiaran d’aquest recurs de caràcter social i que funcionarà a ple rendiment”.