El Centre de Dia d’Albal s’anomenarà Ana Lluch

Divendres 28 febrer 2020 | Ajuntament, Social

El Centre de Dia d’Albal portarà el nom de la doctora Ana Lluch, així ho va acordar ahir, per unanimitat de totes les forces polítiques, el Ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament. La regidora de Serveis Socials, Lola Martínez, va defensar la proposta posant en valor el currícullum de l’oncòloga valenciana i els seus valors humans i va agrair el suport de tota la corporació per a tirar endavant esta iniciativa.

L’oposició, a l’uníson, va aplaudir la decisió del govern i la va titllar de ‘molt encertada’. En les seues intervencions, van reconéixer la trajectòria professional de la doctora Lluch així com la seua humanitat que l’ha fet valedora de nombrosos reconeixements, i és considerada com una de les millors oncòlogues de tota Espanya.

Dimarts que ve 3 de març el consistori acollirà la signatura del Conveni de concessió de l’ús privatiu del Centre de Dia, mitjançant adjudicació directa a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE). L’alcalde Ramón Marí rubricarà l’acord amb José Marquina, president del col·lectiu que prestarà els serveis d’atenció, per un període de vint anys –prorrogables a cinc més- i que acollirà 30 persones de l’Horta Sud amb diversitat funcional.

El centre de dia d’Albal va ser construït en 2016 amb ajudes de la Generalitat Valenciana i la Diputació, es troba en una parcel·la de propietat municipal de 1.549 m² que està situada en la zona residencial pròxima a l’ermita de Santa Anna i al costat del Bosc Mediterrani. Està completament equipat, disposa d’un menjador, cuina i sala d’estar amb terrassa exterior, espais per a gimnàstica i rehabilitació, així com una sala d’infermeria, despatxos per a consultes mèdiques, de psicologia i banys adaptats.

Per a l’alcalde, “és una satisfacció dotar de vida, de mitjans i de protecció a les persones i famílies que es beneficiaran, en breu, d’aquest recurs de caràcter social i que funcionarà a ple rendiment”.