El bust del Pare Carlos Ferris d’Albal consciencia sobre l’ús de la mascareta

Dimecres 23 setembre 2020 | Municipi

Des d’este migdia, el bust d’una figura il·lustre d’Albal, el Pare Carlos Ferris, llueix màscara com a protecció davant la COVID-19. L’escultura, que està situada en la Plaça Constitució i que ret homenatge al fundador de l’Hospital de Leprosos de Fontilles, “simbolitza la màxima responsabilitat que hem sentit des del govern local per protegir la salut de la ciutadania, des de l’inici de la pandèmia i que pretén continuar conscienciant a la població sobre el seu ús obligatori”, ha explicat l’alcalde Ramón Marí.

Les xifres en el municipi de l’Horta Sud segueixen sense causar alarma “però mantenim calma perquè davant una crisi sanitària com el Coronavirus no podem abaixar la guàrdia”. Fins hui, la Policia Local ha interposat 171 denúncies, dues elles van ser exemplaritzants i la sanció pot arribar als 600.000 euros, dues dones que van donar positiu en COVID-19 no van guardar la quarantena.

L’Ajuntament ret homenatge a les modistes solidàries de la COVID-19.- La iniciativa té doble objectiu, d’una banda, donar exemple sobre la importància i obligatorietat de l’ús de la màscara i visibilitzar-lo des d’una escultura pública, en la figura d’un personatge simbòlic del municipi que va contribuir amb una malaltia infecciosa, molt contagiosa com va ser la lepra. Per una altra, “volem valorar el treball elaborat per les modistes locals que, durant l’estat d’alarma, van crear una xarxa solidària, per a dotar de màscares a la població, en un temps en què escassejaven i que es van distribuir per comerços locals i centres sanitaris”, recorda el primer edil.

Albal adquireix la casa del Pare Carlos Ferris

El desembre passat, la corporació local que presideix Ramón Marí va aprovar, per unanimitat, l’adquisició de la casa on va nàixer el Pare Carlos Ferris a Albal, per un import de 273.000 euros. Des de llavors, la Regidoria de Cultura que dirigeix l’edil David Ramón, al costat d’un equip multidisciplinari, treballen en la conservació, en la definició del seu futur ús i en la catalogació d’aquest antic estatge de llauradors que suma dos segles d’antiguitat. De fet, la població Albal ha començat a plasmar sobre paper el llegat que, fins ara, amagava l’immoble natalici. L’Ajuntament vol convertir aquest històric espai en una Casa Museu que reta homenatge al fundador de l’Hospital de leprosos de Fontilles.

Carlos Ferris Vila va nàixer a Albal el 1856 i va morir a Gandia en 1924. Va ser un jesuïta missioner rural, apòstol social i dels leprosos. Va ser cofundador juntament amb el tormer Joaquín Ballester Lloret (1865 – 1951) de la colònia-sanatori per a leprosos de San Francisco de Borja en Fontilles, la Vall de Laguar.

Premi Poble d’Albal 2020 a l’Associació “Amics de Fontilles”

El pròxim 8 d’octubre Albal concedirà el Premi Poble d’Albal 2020 a l’Associació Amics de Fontilles local en un acte amb aforament limitat i que coincideix amb la Festivitat del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. El col·lectiu que es va fundar en 2009 i compta amb 50 socis, ha rebut amb molta satisfacció esta decisió.