Comencen les obres de la Plaça del Jardí amb una inversió de quasi 460.000 euros

Dilluns 9 gener 2023 | Ajuntament, Municipi

Albal ha iniciat hui mateix les obres del projecte de remodelació i adequació urbana de la plaça del Jardí, amb un pressupost de 457.294,63 euros, sufragats pel Pla d’Inversions de la Diputació de València. L’epicentre de la població es troba ja en moviment amb els primers treballs, desmuntatge del material urbà en l’actual plaça, mesuraments, treballs de replanteig, col·locació de tanques per a delimitar les obres i es produiran els primers talls de trànsit que no afecten l’avinguda principal que connecta el carrer Sant Anna amb Corts Valencianes i, per consegüent, tampoc al servei d’autobús. Si estarà prohibit aparcar i alguns garatges de la zona es veuran afectats i no podran ser utilitzats, encara que es facilitarà l’accés per a la càrrega i descàrrega dels comerços i l’accés a persones amb mobilitat reduïda, així com s’habilitaran recorreguts per als vianants. La reurbanització integral afecta a una extensió de 2.898.74 m² del terme municipal.

La Plaça del Jardí és l’epicentre de la població i de l’activitat social, comercial i cultural, és el punt neuràlgic de la localitat de l’Horta Sud, situada enfront de l’edifici consistorial, la Cooperativa agrícola o l’històric cinema Rivelles. És també l’eix entre les principals artèries de circulació, connecta amb l’avinguda Corts Valencianes i el carrer Sant Anna, al seu torn, amb l’antiga carretera real de Madrid fins a l’ermita de Santa Anna, Bé de Rellevància Local.

El projecte ha estat assignat a l’arquitecte Jaume Pérez i començarà a rodar este dilluns. A l’abril del passat any, el Govern Local va convocar una reunió de participació ciutadana per a anunciar l’inici de les actuacions i recaptar l’opinió dels veïns i veïnes. Es va informar que el carrer on discorren les entitats bancàries passaria a ser semipeatonal.

En la trobada, presidit per l’alcalde d’Albal Ramón Marí, va explicar que l’actuació, “pretén atorgar caràcter residencial, semipeatonal i d’esplai de la zona, contribuint a dinamitzar el comerç de proximitat”. Per a complir amb este objectiu, el projecte planteja disminuir les zones elevades, la qual cosa permetrà connectar fàcilment l’actual plaça, amb la zona per als vianants i el carrer Sant Anna, aportant major accessibilitat als vianants. La pavimentació es realitzarà amb lloses de formigó gris i empedrat d’alta qualitat. La reurbanització inclourà la renovació dels serveis existents —enllumenat i xarxes de distribució elèctrica, aigua potable, reg i sanejament—, i també l’extensió de zones enjardinades i implantació de nou mobiliari urbà. Fonts municipals estimen que l’obra estarà executada en quatre mesos i inclourà la col·locació d’una escultura singular «que recorde la tradició agrícola local, creant un espai atractiu que identifique l’ADN del municipi”, afig el primer edil.

L’any 2021, es van realitzar mesuraments geofísics en la mateixa Plaça del Jardí, per a detectar si el subsol albergava un refugi de la Guerra Civil, com havien apuntat al consistori alguns veïns de la zona. Els treballs no van descobrir este espai.

Informació de servei públic
Recordem a la ciutadania que poden seguir l’evolució dels treballs i les incidències de circulació a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament.