Comença la construcció d’un voral per als vianants a Albal per a accedir al polígon i a una discoteca

Dilluns 28 novembre 2022 | Ajuntament, Municipi

La conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha complit amb el compromís adquirit amb l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, per a garantir la seguretat dels adolescents que accedeixen a una discoteca situada en el Camí de la Marjal, en el polígon industrial, així com dels propis treballadors del parc empresarial situat al costat de les rotondes d’accés a la Pista de Silla. Cada cap de setmana, desenes de joves acudeixen al local nocturn travessant les vies del tren. Esta era una reivindicació de les famílies dels adolescents i per a l’alcalde d’Albal, una prioritat que va traslladar al Consell.

La proximitat de la sala als municipis d’Albal i Catarroja provoca una peregrinació de xics i xiques que opten per acudir a peu. Han de realitzar un recorregut d’uns 20 minuts des del nucli urbà, un trajecte carregat de perill pel trànsit existent a aqueixes hores de la nit, en plena carretera CV-33, que rep els vehicles procedents de la V-31, i on la il·luminació també és escassa. Uns altres utilitzen el pas anterior a la CV-33, on per davall del pont també és possible travessar les vies que manquen de clos fins al polígon industrial, salvant el terraplé de pedres. Des d’ací han de travessar la carretera per a arribar a la discoteca. L’absència d’il·luminació en aquest tram també augmentava el risc.

El servei d’Obres Públiques de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana ha començat esta setmana les obres que habilitaran un pas protegit en el pas elevat de la CV-33 sobre la línia de ferrocarril L’Alzina-València (Rodalia). Divendres passat el president de l’Executiu visitava els treballs que es troben a ple rendiment. En esta primera fase s’aconseguirà un itinerari per als vianants segur que evitarà el pas de vianants per la via de FFCC. Esta mesura està inclosa en la primera fase del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament d’Albal, que té com a objectiu comunicar ciclopeatonalment el nucli urbà amb l’Albufera. El Govern de Ramón Marí té previst, al llarg del pròxim exercici, completar aquest pas habilitat, connectant-lo amb la xarxa ciclopeatonal municipal, i posteriorment, afrontar el futur pas de vianants sobre la V-31, qüestió ja tractada amb la demarcació de carreteres de l’estat a la Comunitat Valenciana, responsable de V-31.

L’obra en execució, que és una continuació de la realitzada l’agost passat per a millorar la seguretat de vianants nord-sud (accés McDonald’s, accés polígon Braç del Vicari i Connexió ciclopeatonal amb Beniparrell), és un pas més en millorar la seguretat de vianants de les comunicacions entre el nucli urbà i els polígons industrials. I generar, d’esta manera, una xarxa ciclopeatonal segura que incentive els desplaçaments mitjançant una mobilitat més sostenible.