Comença el curs per a 2.744 alumnes del municipi

Dimecres 8 setembre 2021 | Educació

El tercer curs de la pandèmia ha començat hui a Albal per als 2.744 alumnes d’infantil, primària i secundària, que pertanyen a tots els seus centres educatius. El col·legi Santa Anna rep a 341 estudiants, el Juan Esteve 371, la Balaguera 376, 361 el Sant Carles Borromeu, 107 l’Escoleta Municipal Ninos i 120 el Sant Blai. Cal assenyalar que 129 d’ells, són els menors de 3 anys que inicien estudis reglats, entre cares de somni i la il·lusió pròpia d’una jornada com hui sens dubte marca les seues vides i la de les seues famílies. Per part seua, l’institut també arranca motors este 8 de setembre, amb 1.050 estudiants, 170 d’ells accediran al centre de secundària per primera vegada, encara que segons explica la directora Cristina Peris, ho faran de manera escalonada, a causa de les mesures anticovid.

A les 9.00 hores, les portes dels col·legis tornaven a omplir-se de xiquets, xiquetes, pares i mares que acudien al primer dia de classe després de les vacances estivals. Els estudiants inicien nova etapa escolar, amb la motxilla del Coronavirus que obliga a treballar i estudiar amb més responsabilitat sanitària. Els xicotets han tornat a l’escola amb les seues mascaretes per a ocupar aules segures i tornar així a la rutina.

Per a simbolitzar una benvinguda col·lectiva a la comunitat educativa d’Albal, l’alcalde Ramón Marí i la regidora d’Educació, Melani Jiménez, han visitat el col·legi Sant Blai. Al costat de l’alumnat i docents han assistit a l’obertura de portes del centre més antic de la població, que inicia la nova temporada en un ambient carregat de màgia. Un espectacle basat en la figura de Harry Potter, protagonitzat per les tutores i directora de l’escola Mireya Villena, ha servit per a rebre a l’alumnat amb la frescor necessària per a afrontar un nou curs. “A causa de la COVID19 les entrades dels dos cursos anteriors va ser molt freda, és moment de retornar l’alegria a l’alumnat i oferir una imatge de seguretat als seus pares i mares”, afirma Villena.

El col·legi Sant Blai és l’únic del municipi que escolaritza a menors des dels 2 anys, un total de 18 s’aniran incorporant, progressivament, al llarg del mes perquè anar treballant la seua adaptació. L’oferta educativa de Ninos també inclou l’escolarització de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, dels 107 matriculats, 60 nascuts en 2019 i 47 en 2021.

Més de 200 persones es formaran a l’Escola d’Adults

Els últims a reprendre la formació educativa seran els més de 200 estudiants de l’Escola Municipal d’Adults que inaugura el seu curs, de manera oficial, el dilluns de 20 setembre, amb la presència de Ramón Marí.