L? ? ???? ?? ??????̧ ????? de primavera, atrau milers de visitants durant el cap de setmana

Dilluns 13 juny 2022 | Ajuntament, Cultura, Festes, Municipi

Multitud de persones disfruten del bon oratge en les principals artèries de la població, que este cap de setmana mostren una activitat frenètica amb la posada en marxa de la I Fira de Comerç Local impulsada per l’Ajuntament des de la regidoria de Comerç i Cultura.
A les 18.30 hores s’ha tallat la cinta cerimonial per l’alcalde Ramón Marí al costat del regidor se Cultura David Ramón, les Falleres Majors d’Albal, Rosana Galán i Gabriela Martínez, en l’acte d’inauguració d’este esdeveniment que recupera la localitat després de la crisi sociosanitària de la COVID-19.
Una cita a la qual també han assistit membres de la corporació municipal, personal tècnic del consistori local, veïns i veïnes de la població, José Cabanes, president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i alcalde de Sedaví i el primer edil de Beniparrell José Masaroca.
Una vegada iniciada la jornada, la comitiva ha visitat al costat de Laura Sobrino, presidenta de l’Associació ACIXEA ‘Comerços d’Albal’, els 42 expositors que enguany recorren l’Avinguda Corts Valencianes i que estan dedicats exclusivament a establiments comercials locals, mostrant l’ampli ventall de possibilitats i ofertes de les quals disposa el municipi.
‘Ho tens ací’ és el lema que abandera la campanya llançada per l’àrea de Comerç dirigida per l’edil José Arias, un projecte que ha sigut ha vist la llum amb motiu de la fira i que cerca promoure el comerç pròxim i de confiança.
La solidaritat i la igualtat també es troben en la I Fira de Comerç. Al costat de l’edifici consistorial estan ubicades les casetes del ‘Col·lectiu per la Sororitat’ amb la Junta Local Contra el Càncer d’Albal, Enfila l’Agulla i la Penya ‘Amics de Fontilles’ com a prova del fort compromís social de la ciutadania.
Una de les grans novetats d’esta cita és l’Espai Gastronòmic, situat al pati del col·legi Sant Blas. La iniciativa, que compta amb la col·laboració dels Festers i Festeres de Santa Anna 2022, presentarà una variada oferta culinària en la qual han participat diversos bars, restaurants i cafeteries del poble i que es podran obtindre mitjançant ‘moniatos’, unes fitxes especials que el consistori ha ideat per a la jornada.
A més de la Fira de Comerç, el cap de setmana a Albal té un gran assortit d’entreteniments, des del mercat medieval i d’artesania als voltants de la plaça del Mercat i la plaça de l’Església fins al carrer Jaume I on es troba la Fira d’Atraccions. El programa d’activitats compta també amb els actes culturals de primavera i que oferiran concerts de jazz, teatre infantils i mostres de folklore valencià del 10 al 12 de juny.
La guinda de la jornada serà la III Concentració de Vehicles Clàssics, organitzada per l’associació Albal Motor Classic, que tindrà lloc el diumenge en la zona de la Balaguera.
Albal comença així tres dies de moviment en la localitat, recuperant aquesta festivitat única que havia quedat en un parèntesi a causa de la COVID-19 i que ara presa de nou els carrers d’un municipi que ha acollit la iniciativa amb gran entusiasme.