Aqualia i l’Ajuntament renoven el Fons Social per a garantir l’aigua a les persones més vulnerables

Dimarts 14 setembre 2021 | Social

Per sisé any consecutiu, l’Ajuntament d’Albal i Aqualia –l’empresa que gestiona el servei municipal del subministrament d’aigua potable, així com el sanejament i depuració de les aigües residuals- han renovat el conveni del Fons Social per a garantir el subministrament d’aigua a tota la ciutadania. Està pensat, especialment, per a aquells que no puguen afrontar el pagament de la factura de l’aigua potable i clavegueram.

La signatura ha tingut lloc este dimarts 14 de setembre, a càrrec de l’alcalde d’Albal, Ramón Marí i d’Humberto Panella, Delegat d’FCC Aqualia i el seu homòleg en la localitat, Rafa García, al costat de la regidora de Serveis Socials, Lola Martínez. La dotació per a fer front a esta ajuda és de 8.000 euros, sent l’aportació de cada entitat és a parts iguals, 4.000 euros cadascuna. Esta inversió solidària computarà a fons perdut però el seu import no afectarà el balanç de la concessió, ni repercutirà en la factura de la resta de la ciutadania.

Qui pot accedir a l’ajuda?

Per a poder optar a la cobertura d’este Fons és necessari fer la sol·licitud en el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, situat en el Centre Polivalent, el personal tècnic del qual realitzarà un informe del cas del sol·licitant. A l’hora d’aprovar les ajudes s’aplicaran els criteris fixats per esta àrea, en matèria de prestacions econòmiques d’urgència social.

Després de la signatura de l’acord, Marí i Panella s’han congratulat de la labor social que es realitza a través de la promoció d’estes ajudes, “que milloren les condicions de vida de la ciutadania”, van coincidir.

Cap ciutadà va patir corts d’aigua durant els mesos més durs de la pandèmia

Cap família va patir corts d’aigua, per impagament, des que es decretara el març de 2019, l’estat d’alarma decretat pel coronavirus. Esta va ser una decisió que es va prendre per part del Consell de Ministres i que Aqualia ha complit rigorosament i va anar allargant per a garantir el subministrament d’aigua a les famílies més vulnerables i posar-se del costat dels més necessitats.