Any de renovació per a les Parròquies d’Albal

Dilluns 8 juny 2020 | Social

Amb l’entrada del mes d’abril començava a desenrotllar-se el projecte de remodelació i restauració de les parròquies locals. El pas dels anys havia afectat l’estructura de tots dos edificis dedicats al culte i que han necessitat una inversió de més de 150.000 euros per a la seua posada a punt i que ha estat avalada per l’Arquebisbat.

A finals de maig es va dur a terme el muntatge de bastides en Nostra Senyora dels Àngels, per a començar amb l’obra este juny. L’església renova la coberta clàssica, que s’estén a través del temple, la nau central, capelles de comunió i capelles laterals i la zona posterior, que es troba en pitjor estat i és la que comporta més dificultat. Els treballs estan a càrrec del constructor local Ernesto Martínez, encarregat també de la restauració de la façana en direcció al carrer Massanassa. El cost de l’obra és entorn dels 120.000 euros.

Les obres en la parròquia de Sant Carles Borromeo, amb un cost d’aproximadament 34.000 euros ja han acabat i han canviat, de manera integral, la coberta. El seu estat havia provocat l’aparició de goteres, pel que s’ha dut a terme la seua completa impermeabilització, un treball que realitzat per l’empresa Sate Vipal. L’obra va haver de detindre’s en diverses ocasions a causa del començament de la pandèmia i a les fortes temporades de pluges.

‘Feia temps que les parròquies d’Albal no se sotmetien a treballs de tan alta envergadura’ comentava el rector local, Engraci Bataller, però destacava la importància i necessitat de les tasques, que ajudaran al correcte manteniment dels llocs de culte de la població.