Alcalde Ramón Marí: “La XX Fira Sant Blai 2023 ha estat la millor de la història”

Dilluns 6 febrer 2023 | Cultura, Festes, Municipi, Social

La Junta de Govern Local, presidida per Ramón Marí. Alcalde de Albal, ha abordat hui -com un dels punts principals-, fer balanç de la XX Fira de Sant Blai. Unànimement, els membres del Govern Local s’han mostrat molt satisfets pel resultat, la vigèsima edició ha atret fins a Albal milers de visitants durant les tres jornades en què s’ha celebrat, sense cap incident, tal com ha confirmat l’Inspector de la Policia Local Rafael Blasco. Des de la inauguració divendres, els diferents escenaris protagonistes de la cita; la recentment estrenada Avinguda de les Corts Valencianes, el pati del col·legi Sant Blai, el Mercat Municipal, carrer Jaume I i voltants, han tingut un degoteig constant de persones.

El primer edil assegura que “ha estat la millor fira de la història” i atribueix l’èxit a vàrios factors, segons explica, l’edició número 20 ha comptat amb una alta implicació del comerç i dels col·lectius locals, “han visibilitzat la seua excel·lència, la seua proximitat i la resiliència en temps complicats derivats de la crisi sanitària i ara la inflació, han fet poble i el poble ha respost”, destaca Ramón Marí. D’altra banda apunta que, tant el mercat medieval com la fira d’atraccions han comptat en esta ocasió amb més oferta, més propostes i més varietats, resultant molt atractives i generant durant tot el cap de setmana, llargues cues, en el cas dels jocs infantils. També remarca l’èxit solidari de la festa, gràcies a la venda del pastís gegant -de 15 metres de llarg- i que ha recaptat 6.281 euros poques hores després d’exposar-se al públic. Dissabte començava la venda i s’esgotava en tan sols vuit hores, una obra gastronòmica confeccionada pel Forn-Pastisseria Garrido que, juntament amb la presidenta de la Junta Local contra el càncer Maria Ángeles Jordán, han donat gràcies a tot el món que ha posat el seu granet d’arena a la lluita contra la malaltia.

L’alcalde també ha fet referència a la màgia de Sant Blai Gloriós, “Albal té una fe especial al nostre patró d’hivern, hem estat dos anys pregant per poder recuperar esta tradició, els nostres arrels i els somriures, i per fi, este cap de setmana s’ha fet realitat, sobresalientment”. Altre factor que ha remat a favor del triomf albalenc, ha estat l’oratge primaveral de les tres jornades, “i que han acostat a gent de tota la província, als carrers d’Albal”.

Agraïment col·lectiu

La Junta de Govern Local ha acordat felicitar oficialment, a tot el personal tècnic que ha contribuït a l’èxit de la XX Fira Sant Blai, “sense el treball de totes i tots no hauria sigut possible”. L’alcalde fa extensiu l’agraïment, “a totes les personalitats polítics, de diferents colors, que recolzaren amb la seua presència l’esdeveniment d’Albal”. Ramón Marí va obrir l’acte acompanyat de la consellera de Participació i Transparència Rosa Pérez, del director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana Paco Molina, del vicepresident de la Diputació de València Carlos Fernández Bielsa, del diputat al Congrés Joan Baldoví, del President de la Mancomunitat de L’Horta Sud José F. Cabanes, alcaldes i alcaldesses de la comarca, juntament amb membres de la corporació local. “Un agraïment col·lectiu que també dirigim, de tot cor, al veïnat i visitants que han dedicat un moment del cap de setmana a conéixer més i millor el comerç local, la cultura i les tradicions d’Albal”, conclou l’alcalde.