Albal suprimeix la taxa terrasses fins a 2021

Dijous 7 maig 2020 | Municipi

Albal suprimeix la taxa de la terrasses a bars i restaurants fins al 2021

Dilluns que ve 11 de maig comença la primera fase de la desescalada que, entre altres mesures, permetrà als bars i restaurants obrir les seues terrasses, amb un aforament limitat, en horari de 6.00 a 23.00 hores.

Per este motiu i amb l’objectiu de pal·liar els efectes per les pèrdues econòmiques sobrevingudes per la crisi del coronavirus, l’Ajuntament que presideix Ramón Mari ha decidit eliminar el pagament per ocupació de la via pública als prop de 40 sol·licitants, fins al 2021, una decisió que ha sigut avalada pel conjunt de la corporació local que unànimement ha aprovat aquesta mesura. No és l’única a adoptar a Albal per a reduir l’impacte del COVID-19 i que han acordat els grups que conformen l’entitat local i de les quals informarem, de manera global, pròximament.

Amb l’eliminació d’esta taxa, l’executiu local deixarà d’ingressar 11.000 euros. No és l’única mesura en la qual treballa el consistori des de la Regidoria de Comerç que dirigeix José Arias. Des de l’inici de l’Estat d’Alarma ha mantingut contacte directe amb els empresaris locals i l’Associació ACIXEA. La localitat ha impulsat la web Tornemsitutornes.albal.es, a més ha creat un gabinet específic per a atendre, de manera telemàtica, totes les necessitats i dubtes que els comerciants locals han tingut durant l’Estat d’Alarma. La campanya de promoció del comerç de proximitat també s’ha fet extensiva en els mitjans de comunicació municipals, web, xarxes socials, WhatsApp i la ràdio publica on s’han emés, cada dia, missatges gravats pels propis autònoms per a insistir en la necessitat de comprar al poble i millorar la salut del xicotet comerç.

El dilluns, 40 establiments reobriran les seues portes amb noves mesures sanitàries que s’han imposat després de l’impacte de la COVID-19. L’objectiu és contribuir a la recuperació econòmica necessària per al sector del xicotet comerç i l’hostaleria. El govern local els anima a alçar les seues persianes amb optimisme, “farem tot el que siga a les nostres mans per a remuntar esta situació que ha assotat especialment a un sector vital per al nostre municipi, el comerç de proximitat i la gastronomia donen molta vida i fomenten la riquesa local”, afirmen.