Albal retarda l’inici del curs en un centre pel positiu d’una professora

Dilluns 7 setembre 2020 | Educació

L’inici del curs escolar s’ha vist afectat hui a Albal pel positiu d’una professora en el col·legi La Balaguera, els seus 390 alumnes no podran incorporar-se a les aules fins a este pròxim dimecres com l’estan fent des de hui i, de manera progressiva, la resta d’estudiants del municipi. En la localitat governada per Ramón Marí tot estava organitzat perquè la rebuda dels seus 2.650 estudiants es produïra amb normalitat però ahir diumenge, l’alcalde va tindre coneixement del contagi d’una docent del CEIP La Balaguera, fet que va traslladar a la població a través d’un comunicat per les xarxes socials. En coordinació amb les conselleries de Sanitat i d’Educació, el consistori i la direcció de l’escola, van decidir posposar l’inici del curs lectiu únicament en este centre.

Este fet no ha afectat la resta d’escoles que, des d’este matí, reben a les seues aules als estudiants amb els seus plans de contingència preparats des de juny. L’alcalde ha acudit a l’obertura de portes del col·legi Sant Blai per a comprovar que el protocol coordinat des de l’Ajuntament amb els centres era efectiu. Ramón Marí ha certificat la presència de la Policia Local que vetlarà per la seguretat en els accessos, el tancament de carrers, l’ús de la màscara i el compliment de la seguretat, així com el reforç de la neteja a l’interior i exterior dels col·legis. Els alumnes, en accedir al centre hauran de prendre’s la temperatura i desinfectar les seues mans amb hidrogel, aquest material ha sigut facilitat pel consistori.

Ramón Marí ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat, “el cas de la Balaguera demostra que estem vigilants i que hem actuat immediatament per a evitar un contagi massiu”. El primer edil advoca per un inici de curs “on la il·lusió dels xiquets i xiquetes per reprendre les classes i per tornar a veure als seus companys i professors impere sense por, però des de la responsabilitat i la prudència”.

A primera hora d’este matí , la regidora d’Educació, Melani Jiménez, visitava les Escoletes Matineres que també han començat a rebre als 117 estudiants matriculats, “amb total normalitat”, confirma.