Albal respon positivament a la implantació dels contenidors marrons

Dilluns 28 desembre 2020 | Municipi

Albal ha començat a fer entrega de la clau que permet la utilització dels nous contenidors marrons que repleguen la matèria orgànica. En el primer dia, més de 50 veïns i veïnes han replegat la clau que permet obrir la unitat de reciclatge. A l’inscriure’s en la campanya, el veïnat rep un poal i bosses biodegradables. L’entrega es fa a l’AMIC, el Departament d’Informació Municipal a la ciutadania, ubicat a la planta baixa de l’Ajuntament.

Una campanya a cost zero

El consistori que presideix Ramón Marí ha implantat els contenidors marrons, a cost zero, estalviant així més de 100.000 euros. Les intenses negociacions amb l’empresa que gestiona la replegada del fem al municipi, Fovasa, han permés un estalvi substancial, en un import que arribava als 108.000 euros.
Finalment, la col·locació d’un nou element per a la replegada de fem biodegradable s’ha pogut sense cost i s’ha dut a terme per acomplir els objectius marcats per la directiva europea a tots els estats membres que han d’incloure la replegada separada d’estos residus que suposen entorn al 37% del fem diari que es genera a cada casa.
Per a implantar les noves unitats s’han aprofitat alguns contenidors de la tapa grisa que s’han canviat per la marró, donada la necessitat de més unitats destinades a la replegada de residus domèstics s’han ubicat vora una desena més i s’ampliarà el número si fora precís.