Albal repartirà des de demà 17.000 màscares

Dimarts 28 abril 2020 | Ajuntament

L’Ajuntament d’Albal repartirà, a partir de demà, 17.000 màscares entre la població. Cada unitat familiar rebrà en les seues bústies dues màscares llavables i reutilitzables. El consistori ha encarregat el repartiment a una empresa d’àmbit local que complirà amb tots els requisits sanitaris exigits per a dur a terme aquest treball.

L’adquisició de les màscares ha estat coordinada per la Mancomunitat de l’Horta Sud que, en total distribuirà 350.000 màscares entre els ajuntaments de la comarca. La unió de tots els municipis de la comarca ha permés als consistoris poder accedir a un mercat complicat actualment d’una forma avantatjosa i podent abaratir costos.

Per a l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, facilitar els elements de protecció sanitaris a la ciutadania “és una responsabilitat i un compromís que a més simbolitza la unió de tota la comarca per a fer front al coronavirus”.

Les màscares encarregades estan secundades per la norma UNEIX 065, aprovada el 15 d’abril, i compleixen amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Seran reutilitzables i llavables perquè puguen ser utilitzades en més d’una ocasió i per diferents persones.

Amb cada màscara s’adjuntarà un xicotet manual d’instruccions per a poder usar-les, higienitzar-les, mantenir-les i guardar-les amb totes les garanties.

Albal protegirà també als xicotets
El municipi governat per Ramón Marí va més enllà i, amb l’objectiu de protegir la salut dels menors, ha adquirit 1.500 màscares per als xiquets i xiquetes de 4 a 9 anys. S’entregaran en cada domicili en uns dies.