Albal repartirà 17.000 màscares

Divendres 17 abril 2020 | Ajuntament

L’Ajuntament d’Albal repartirà, a partir de la setmana vinent, 17.000 màscares entre la població. Es preveu que la distribució del material es duga a terme a partir del pròxim divendres 24 abril, cada unitat familiar rebrà en les seues bústies dues màscares llavables i reutilitzables. El consistori ha encarregat el repartiment a una empresa d’àmbit local que complirà amb tots els requisits sanitaris exigits per a dur a terme este treball.

L’adquisició de les màscares ha estat coordinada per la Mancomunitat de l’Horta Sud que, en total distribuirà 350.000 màscares entre els ajuntaments de la comarca. La unió de tots els municipis de la comarca ha permés als consistoris poder accedir a un mercat complicat actualment d’una forma avantatjosa i podent abaratir costos. A més, amb esta acció, l’entitat intermunicipal contribueix a l’enfortiment de l’economia comarcal posant l’encàrrec en mans de dues empreses de Torrent que han reforçat les seues plantilles amb noves contractacions per a poder atendre la comanda i entregar-lo al més prompte possible.

Per a l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, facilitar els elements de protecció sanitaris a la ciutadania “és una responsabilitat i un compromís que a més simbolitza la unió de tota la comarca per a fer front al coronavirus”.

Les màscares encarregades estan recolzades per la norma UNEIX 065, aprovada ahir 15 d’abril, i compleixen amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Seran reutilitzables i llavables perquè puguen ser utilitzades en més d’una ocasió i per diferents persones. Amb cada màscara s’adjuntarà un xicotet manual d’instruccions per a poder usar-les, higienitzar-les, mantindre-les i guardar-les amb totes les garanties.

L’objectiu de la compra centralitzada de màscares és posar a la disposició de la ciutadania dues unitats per habitatge. D’esta forma, estarien cobertes les necessitats de tota la ciutadania de l’Horta Sud que, com a marca el reial decret d’activació de l’estat d’alerta, només han d’eixir al carrer les persones que complisquen algun dels supòsits contemplats en ell. La distribució entre la població la realitzaran directament els ajuntaments.